Ýdeolojik Körlük ve Politik Saplantýnýn Mimarý

28 Ekim 2019 17:52 / 1773 kez okundu!

 

 

Suriye ve Barýþ Pýnarý konusunda Oya Baydar tarafýndan kafasý karýþtýrýlmaya çalýþýlan bugünün üniversitelilerine duyurulur. Aman dikkat!

 

****

 

Ýdeolojik Körlük ve Politik Saplantýnýn Mimarý

 

Oya Baydar, Barýþ Pýnarý harekatýný kýnayýp, bir grup aydýnla birlikte bildiri yayýnlayarak CHP'yi 'içi yanarak' harekata destek verdiði için eleþtiriyor. >>> CHP’ye mektubumuzdur! - Oya Baydar

1974'de bir kez kandým buna benzer sözlerine Oya Baydar'ýn, ki o sýrada 15 Temmuz'da Kýbrýs'ta faþist Sampson darbesi yapýlmýþ ve yasal cumhurbaþkaný Makarios kendisini helikopterle Malta'ya atarak canýný zor bela kurtarmýþtý. Garantör ülkelerden birisi olan Türkiye bu darbeye karþý koymak için diðer iki garantör ülkeye çaðrýda bulundu. Makarios'un Ýngiliz üslerini çýkarma eðiliminden rahatsýz olan Ýngiltere oralý olmadý. Kýbrýs'taki darbenin arkasýndaki asýl güç olan faþist askeri cunta tarafýndan 7 yýldýr yönetilen diðer garantör Yunanistan da bize kulak asmadý.

Baþbakan Ecevit’in diplomatik temaslarýndan sonuç alýnamayýnca, Türkiye duruma tek baþýna müdahale etmeye karar verdi. 20 Temmuz sabahý “Barýþ Harekatý” baþladý.

Üç gün süren harekatýn ardýndan Türkiye ateþkesi kabul etti (22 Temmuz, 17.00). Harekatýn üçüncü gününde Rum tarafýnda da beklenmeyen bir geliþme oldu. Darbe lideri faþist Sampson, baþkanlýk görevini, Temsilciler Meclisi Baþkaný Glafkos Klerides’e devrettiðini açýkladý. Sampson hala hapis cezasýný çekiyor. Klerides, 5 ay boyunca, Makarios tekrar adaya dönünceye kadar baþkanlýk görevini yürüttü.

Kýbrýs’ta ateþkes saðlanmasýyla birlikte, Yunanistan’da da iktidar deðiþti ve 7 yýl süren cunta dönemi sona erdi. Paris’ten Atina’ya çaðýrýlan Karamanlis “ulusal birlik hükümeti” kurdu. Böylece Türkiye’in iddiasý bir anlamda doðrulandý, Barýþ Harekatý dolaylý yoldan da olsa Rumlarýn yanýsýra, Yunanistan’a da demokrasi ve barýþ getirmiþ oldu.

Yaklaþýk 5 ay sonra, 7 Aralýk 1974’te adaya dönebilen Makarios ise, Glafkos Klerides’ten devraldýðý görevi, hayatýný kaybettiði 3 Aðustos 1977’e dek devam ettirdi.

ABD'nin büyük baskýlarýna raðmen atýlan bu adým sýrasýnda TSÝP üyesiydim ve Kitle/Ýlke dergilerinde 'Baðýmsýz Kýbrýs' savunularak Türkiye'nin bu adýmýna karþý çýkýlmýþtý. 'Nato ordusu adaya barýþ getiremez' sloganýyla hem birinci hem de ikinci harekatý eleþtiren TSÝP'in bu politikasýnýn mimarý da Oya Baydar idi frown 21 yaþýnda bir üniversiteli olarak mýrýn kýrýn etmeye çalýþtýysam da o sýradaki TSÝP Ýzmir yöneticileri Aybey ve Abidin tarafýndan 'ikna' edildim frown Hatta TSÝP 1975 Temmuz'unda Aydýn'da 'Baðýmsýz Kýbrýs' mitingi yaptý. Biz Ýzmir'den gelenlerle birlikte 50 kiþiydik, etrafýmýzý çevirip bizi linç etmek isteyenler ise 500 kiþiydi. Polis bizi zor kurtardý frown Gerçeklerden bu kadar kopmamýzý getiren ideolojik körlük ve politik saplantýmýzýn mimarlarýndan olan Oya Baydar'ýn yaklaþýmýnda bir milimlik bile geliþme olmamýþ. Neredeyse ayný cümlelerle hala kendisini önemseyenleri yanlýþ yollara sürüklemeye devam ediyor. 45 yýl aradan sonra hala izleyici buluyorsa bu onun baþarýsý ama þimdi izleyenlerinin þaþkýnlýðýdýr frown

Çünkü o günden sonra Kýbrýs'taki katliamlar sona erdi. Türk tarafýna geçip direkten Türkiye bayraðýný indirmeye çalýþan ve vurularak ölen motosikletli eylemci dýþýnda iki taraftan da ölen olmadý. Rum tarafý yüzünden iki ülke birleþemedi (Annan planýný Türk tarafý kabul etti, Rumlar reddetti) ama 'Nato ordusu' olan TSK, bir anlamda adaya 45 yýllýk bir barýþ getirmiþ oldu, üstelik NATO'ya ve ABD'ye raðmen wink

Suriye ve Barýþ Pýnarý konusunda Oya Baydar tarafýndan kafasý karýþtýrýlmaya çalýþýlan bugünün üniversitelilerine duyurulur. Aman dikkat!

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

28.10.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019 18:08

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.