Hürriyet mi karargâh mý rahatsýz?

28 Þubat 2017 17:17 / 2314 kez okundu!

 

 

Bazý kiþilerin kategorik muhaliflik (müzmin muhalefet) tutumlarýný anlamak kolay deðil. 28 Þubat 1997'deki askeri darbenin yýldönümünde Hürriyet gazetesi "Karargâh Rahatsýz!" baþlýðýyla tam sayfa "haber" yapýyor, birileri de bunun bile cumhurbaþkanýnýn bir tür komplosu olduðunu ileri sürüyor. Kýzdýðýna tapmak deðil mi bu?

Bazý kiþilerin kategorik muhaliflik (müzmin muhalefet) tutumlarýný anlamak kolay deðil. 28 Þubat 1997'deki askeri darbenin yýldönümünde Hürriyet gazetesi "Karargâh Rahatsýz!" baþlýðýyla tam sayfa "haber" yapýyor, birileri de bunun bile cumhurbaþkanýnýn bir tür komplosu olduðunu ileri sürüyor. 

15 Temmuz'a "RTE'nin düzenlediði bir tiyatro" demek, aslýnda o kiþiyi tanrý seviyesine yükseltmektir. Hürriyet gazetesinin "Karargâh rahatsýz" manþetini RTE komplosu sanmak ise, kýzdýðýna tapmak demek.

Bazý yanlýþ eylemlerin bazý kiþilere son tahlilde yarýyor olmasý; bunlarý mutlaka o kiþinin yaptýðý anlamýna gelmez. Sadece o kiþinin o yanlýþlardan nasýl yararlanabildiðini, akýlcý taktiklerini, pragmatik politik kiþiliðini gösterir bize. 

Eskiden beri manþetleriyle statükocularý, elitleri mutlu eden kimi gazeteler bu alýþkanlýklarýný kolayca býrakmýyorlar. Ahmet Kaya'yý linç eden baþlýklarý unutulmadý; "411 el kaosa kalktý" manþetiyle baþörtülüleri nasýl aþaðýladýðý akýlda hala; RTE þiir yüzünden mahkum edilince "artýk muhtar bile olamaz!" baþlýðýyla yaptýðý çýkýþ da...   Son üfürmesiyle ise Hayýrcýlarý hoþnut edecek ortam peþindeler. 

Gerçekleri duymak isteyenler ise daha cesur olmak zorunda...

"Genç subaylar tedirgin" baþlýðý Cumhuriyet'teki bir arkadaþýmýzýn (þimdi Ýzmir vekili) buluþuydu; gayrý meþruluðu, bugün artýk daha açýk. Darbeci bir kýsým subayýn ortam oluþturma çabasýna hizmet etmesinin yanýnda; baþka bir darbeci zihniyetin de bu darbecileri ve bu baþlýðý kendisini gizlemek hatta kendisine alan açmak için kullandýðý da, bugün artýk daha net görülüyor. 

Þimdiki "Karargâh rahatsýz" baþlýðý da, "Genç Subaylar Tedirgin" baþlýðýnýn 10 yýl kadar yaþlanmýþ halidir. Özetle bu manþetle:

1. Hande Fýrat, kendisine 15 Temmuz'da açtýðý alaný kendi eliyle kapatmýþtýr. Eðer baþlýk ona raðmen atýlmadýysa ;-)

2. Hürriyet gazetesi, kendi tarihinin son huruçuna (umutsuz hamle) imza atmýþtýr. Sorunu Sedat Ergin'e yýkýp kurtulmasý kolay olmayacaktýr.

3. Bu manþet, FETÖ'cülerin umutsuzca girdikleri çýkmaz sokaktaki son ittifak denemesinin de yeni bir örneðidir.

4. Örtülü CHP politikasýnýn faþ edilmiþ baþlýðýdýr. Karargâh gerçekten rahatsýz olsa en sevineni CHP olurdu; deðilse, rahatsýzlýk için þeytanla bile çuvala girebilecek bir kesimi açýða düþürdü bu manþet.

5. Ordu içindeki Atatürkçü, ulusalcý subaylarýn eski refleksini baþörtüsü üzerinden yeniden sýnama, yoksa oluþturma gayretidir. Genel Kurmay açýklamasýyla da gereken yanýtý almýþtýr.

6. Referandumda #EVET çýkmasý olasýlýðýna yönelik kof bir tehdittir bu manþet.

7. Geniþ halk kesimleri, 15 Temmuz darbesine karþý canýyla kanýyla direnmiþ, darbeyi engelleyerek de dünyada yapýlamamýþ bir iþe imza atarak, bilinç sýçramasý gerçekleþtirmiþtir. Bu manþet, bu deðiþimin asla farkýnda olmayanlarýn eski tarz bir medya giriþimdir. Darbe giriþimine tiyatro diyenlerden de beklenebilecek aymazlýkta bir manþettir. Muhabirin de Hande Fýrat olmasý trajik ve hüzünlüdür.

Bunlara raðmen bu "ihtiyarlamýþ baþlýk" ciddiye alýnmalý, uyanýk durulmalý, sürecin yan dallarý dikkatle araþtýrýlmalý, gözlenmelidir. Bu manþetle, arkasýna NATO'nun en gerici güçlerini alarak bir çýlgýnlýða giriþeceklerin varlýðýna da ýþýk tutulmuþ oldu belki de... 

16 Nisan'ýn nasýl bir korku yarattýðý hesaba katýlmalý, vesayet sisteminin tarihe gömüleceðinin hissedilmesinin can havliyle kimlere neler yaptýrabileceði düþünülmelidir.

Vesselam.

 

Ýlhami Mýsýrlýoðlu

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.