Gecikmiþ de olsa gerçek barýþçý tavýr, gerilla romantizminden iyidir

13 Nisan 2016 15:29 / 2060 kez okundu!

 

 

Geçtiðimiz yollarý unutmayalým, unutturmayalým. Hayatýmýz yoldan ibaret ise, hayatý unutmamak için yolu hatýrlayalým :)

 

******

 

Gecikmiþ de olsa gerçek barýþçý tavýr, gerilla romantizminden iyidir

 

Bir yýl önceden itibaren yazdýðýmýz barýþ notlarýný, açýk mektuplarý, uyarý manifestolarýný þeytanlaþtýran, küçümseyen, Kürt düþmanlýðýyla itham eden arkadaþlar... Artýk Selahattin Demirtaþ da biraz utangaç biçimde de olsa benzeri þeyleri dillendirmeye baþladýðýna göre; haydi bakalým yaðlama, ballama, övgüler devri açýlabilir...

"O zaten öteden beri barýþçýydý", "O zaten barýþ çaðrýsýný hep yapýyordu" iddialarýmýzý dökelim ortaya ve önce kendimizi inandýralým buna, biz inandýkça bize güvenenler de nasýl olsa baþlarlar inanmaya ;-)

@nuhungemisi: Çok gecikmiþ, inandýrýcýlýðý zayýf sözler ama dillendirilmiþ olmasý bile baþlýbaþýna önemli. 

Demirtaþ, dilini þiddetsizliðe alýþtýrmalý, þiddet karþýtlýðýný daha sýk vurgulamalý, hatta daha inandýrýcý olabilmek için gecikmeden kategorik þiddet karþýtlýðýna geçmelidir.

Yeni oluþturulacak Çözüm Konseyi'nde masanýn çok sayýda katýlýmcýsýndan biri olmayý içlerine sindirmek zorundalar. 

Ýmralý'nýn yetkili, etkili tek seçicisi olma þansýný çok kötü kullandýklarýný kabullenmek zorundalar.

PKK'nin, Suriye'de Kürt devletçiði uðruna Türkiye'deki Kürtlerin kendisine inanan bölümünü nasýl tehlikelere sürüklediðini; silaha ve þiddete sarýlarak, gençleri canlý bomba yaparak nasýl binlercesini hendek ve "yoz yönetim" bataðýnda yok ettiðini görmek þarttýr. 

Hendekçiliði, serhildancýlýðý, gerilla romantikçiliðini daha net, belirgin ve yüksek sesle, sýk sýk eleþtirme zamanýdýr. Kendilerinden yüz çevirenleri inandýrmak istiyorlarsa, bunun tek yolu budur.

Kandil'i (neredeyse imkansýz gibi görünse de) kamuoyu önünde eleþtirmeden, Kürtlerin ve Türklerin gönlüne girmek artýk imkansýzdýr. Ýki imkansýzdan bir imkan yaratmak... Ýþte politika yapmak böyle bir þeydir; sen imkansýzý bilerek isteyeceksin, o baþka imkansýzý bilerek imkan peþine düþecek... Çeliþkiler halký da militanlarý da sýkýþtýracak, sýkýþýklýktan, krizden imkan doðacak... Pratiðin kesiþme noktalarýndan sýzacak o imkan; Türk-Kürt kardeþliðine de yeni bir ivme getirecektir.

Hükumet çevresi de alfabeyi 32 harfe çýkarmayý, bölge uçaklarýnda Kürtçe anons yapmayý, Kürtçe de eðitim yapabilen okullar açma hakkýný tanýmayý, AB yerel yönetimler özerklik þartý üzerindeki þerhini kaldýrmayý öne çekmelidir. Bu konulardaki açýlýmý PKK ile diyalog üzerinden yaptýðý izlenimini verecek her türlü adýmdan uzak durmalýdýr. Bu adýmlarý PKK'den baðýmsýz atmalýdýr.

Böylesi bir sürecin kolaylaþtýrýcýsý olmak yerine, kendi ezberlerimizi öne çýkarmak, her iki yanda da vahim sonuçlara yol açar.

Herkes yendik yenildik defterini kapamalýdýr. Kýsa vadeli, zafer görünümlü iþlerden uzak olunmalýdýr. Sri Lanka tarzý imha hayalleri, Suriye'de baðýmsýz Kürt devleti hayalinden daha az tehlikeli deðildir.

Nuhun Gemisi kardeþliði; adil ve yaþayabilir dostluk ve barýþýn gerçek temelidir.

Birbirimize aþure ikram etmek, acýlarýmýzý bastýrýp her þeye yeniden baþlamak için bize güç verebilir.

Ortak bölenlere deðil, ortak paydalara yoðunlaþmanýn zamanýný bir daha kaçýrmayalým.

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

13.04.2016

 

https://t.co/Vm3x85KOL4 #SÝYASET | Þehrivan Gazetesi https://t.co/hHErYS8ESB

 

Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018 13:40

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.