İkMM, 4 Nisan Cuma günü ‘Seçimlerin ardından Türkiye'yi konuşuyor

03 Nisan 2014 12:11  

 

İkMM, 4 Nisan Cuma günü ‘Seçimlerin ardından Türkiye'yi konuşuyor

İzmir küçük Millet Meclisi, genel seçim havasında geçen 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından 4 Nisan’da (yarın) yapacağı toplantıyı Seçim sonrası “Yeni Türkiye”ye ayırdı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın da katılacağı ve gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E.’nin kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek toplantıda seçim sonrası memleket, kent diyen İkMM, seçimlerin ardından olasılıkları, olması istenenleri tartışmak üzere masaya yatıracak.

Ülkemiz geçtiğimiz Pazar günü bir 'mahalli genel seçimi' geride bıraktı. Yerel olmasına karşın hem genel hem de yerel karakteri olan seçimlerin 'genel karakteri' daha baskındı.

Hükümet için bir 'güvenoylaması' niteliği kazanan 'yerel seçimler'in' sonuçlarına ilişkin farklı değerlendirmeler yapılıyor. Ancak herkesin hemfikir olduğu bir gerçek de; 'dengeleri esastan değiştirecek' bir sonucun ortaya çıkmadığı.

Türkiye seçim sonuçlarının öneminin yanında en az onun kadar önemli ortak bir soruya/soruna da sahip: Seçimlerden sonra, gerildikçe geren siyasette, toplumsal kutuplaşmanın artmasına mı azalmasına mı dümen kırılacak?

Üstelik ülkemizi bekleyen iki kritik seçim, geçmişten yarına taşıdığımız demokrasi sorunları var.

İşte İkMM de 4 Nisan 2014 Cuma günkü toplantı konusunu 'Seçimlerin ardından Türkiye' olarak belirleyerek, olasılıkları, olması istenenleri masaya yatırıp tartışmaya açacak.

Ayrıca katılırlarsa eğer yeni başkanlarla tokalaşılıp, tanışılacak ve kentimizden yani İzmir’den konuşulacak. Bilindiği gibi TkMM’ler her ay Belediye başkanlarını, milletvekillerini sivil toplumla buluşturuyor.

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu E.(Gazeteci)

Tarih: 4 Nisan 2014, Cuma

Saat: 10:00 – 13:00

Yer: Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Şair Eşref Bulvarı No:1/A - Çankaya/İzmir

------

03.04.2014

İzmirizmir.Net

Son Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014 13:49

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0