EDP-Yeşiller Sabah kahvaltısı (11.11.2012, İzmir)
EDP-Yeşiller Sabah kahvaltısı (11.11.2012, İzmir)
Eklenme Tarihi: 12.11.2012 13:37
Facebook'ta paylaş
0

EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut

"Yeni partide de ezber bozucu işler yapmaya devam edeceğiz."

"Yeni parti "yeşil"i çevre kolu yapmayacak."

"İktidar olmak bütün partilerin hedefidir. Tabii ki bizim de. Ancak öncelikle bulunduğumuz noktada iyi bir muhalefet olmayı başarmamız gerekir. Bunu yaparken kendimizi konumlandırdığımız yeri ve kendimizi tanımlama biçimimizin iktidar bağımlı olmaması gerekir. İktidar partisinin hareketlerine karşılık davranışlarda bulunarak onun iktidarını daha da güçlendirmek yerine, bizim kurguladığımız ve yaşamak istediğimiz dünyaya dair bir siyaset geliştirerek konumlanmamız gerekir. Özellikle herkesin mağduriyeti ile ilgilenmek ve bu konularda vicdanımızı harekete geçirip çözümler bulmamız gerekir."

***

‘Eşitlikçi, Özgürlükçü ve Ekolojist Yeni Siyaset’in İzmir’de tanıtılması ve örgütlenmesi çalışmaları kapsamında "YENİ BİR SİYASET İZMİR BULUŞMASI" toplantısından sevgili Banu Dalgıç Cangı'nın toplantı notları:

İlk toplantılar umudu yeşertmiştir.

Türkiye bahtsız bir ülkedir. Bahtsızlığı böyle bir başbakana ve hükümete sahip olmasındandır.

Açlık grevlerine olan ilgisizlik toplumun vicdanını ve adalet duygusunu kaybettiğini göstermektedir.

Kurulacak yeni parti vicdanın ve adaletin partisi olacaktır.

EDP ve Yeşiller birleşmesi Avrupa çapında bir ilktir. Ancak 3. kişilere ulaşılamadığı taktirde birleşme eksik olacaktır.

Siyaset ve ekolojik toplantılar umudu yeşertmiştir. Projeyi bir çok kesim desteklemektedir. Partinin bileşeni özgürlükçü solcular ile yeşillerin birleşmesidir.

Yeni partiyi kuracakların bir kısmı aydınlardan oluşmaktadır ve aydınların partide bulunması çok önemlidir.

Yeni partide eşitlikçilik, özgürlükçülük ve çoğulculuk esas olacaktır.

Eşitlikçilik; Yoksulların yaşam alanı nasıl genişletilebilirin siyasetidir. Sınıfsal eşitliğin yanı sıra kadın- erkek; Türk-Kürt; alevi-Sünni eşitliğidir.

Özgürlükçülük; tarihsel mağduriyetlerin (kimlik sorununun) sorunların merkezine almak gerekmektedir. Ülkemizde bu çok sancılı olarak yaşanmaktadır. Bunun nedeni de padişahlık sisteminde ulus devlete geçiştir.

Sorunumuz sadece kötü hükümet sorunu değildir. Bütün sorunlarda pozisyonun AKP’ye göre belirlenmesi de yanlıştır.

Çoğulculuk; tarih farklı mağduriyetler üretmiştir. Çoğunluk mağduriyeti yaşanmamıştır. Farklı mağduriyetler, farklı gerçekler demektir. Devlet ve toplum çözülmektedir. Bu nedenle öğrenen siyaseti kuracağız.

Bu partide politik olarak anlaşan insanlar bir araya gelmiştir. Sosyal demokrat, sosyalist, ekolojist, feminist bir aradadır.

AKP’ye oy vermeyeceğiz de kime oy vereceğiz diyenlere ulaşmak gerekir.

Ülkemiz siyasetinde saygı sorunu vardır. Bu nedenle yeni parti saygı partisi de olacaktır.

Türkler yerelden hazzetmemektedir. Her şeyi Merkezden beklemektedirler. Bu nedenle de Kürt meselesi en büyük sorundur ve Bölge Meclisleri kurulmadan bu sorun yerelleşemez.

Sadece AKP’ye muhalefetin etmenin ve karşı olmanın bir karşılığı bulunmamaktadır. Bu nedenle de alternatif ve pozitif siyaset geleceği belirleyecektir.

Dünyada politik özne sayısı 2-3-4-5 ‘tir. Ancak Türkiye’de politik özne sayısı 1’dir ve bu da Tayyip Erdoğan’dır.

Siyasette kendine güven önemlidir. Bütün hayatı AKP’ye bırakmamak gerekir. Kötü-vicdansız- adaletsiz bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. Türkiye'de bir medeniyet kaybı yaşanmaktadır. Somut öneri ve somut siyaset yapılmalıdır.

"İktidar olmak bütün partilerin hedefidir. Tabii ki bizim de. Ancak öncelikle bulunduğumuz noktada iyi bir muhalefet olmayı başarmamız gerekir. Bunu yaparken kendimizi konumlandırdığımız yeri ve kendimizi tanımlama biçimimizin iktidar bağımlı olmaması gerekir. İktidar partisinin hareketlerine karşılık davranışlarda bulunarak onun iktidarını daha da güçlendirmek yerine, bizim kurguladığımız ve yaşamak istediğimiz dünyaya dair bir siyaset geliştirerek konumlanmamız gerekir. Özellikle herkesin mağduriyeti ile ilgilenmek ve bu konularda vicdanımızı harekete geçirip çözümler bulmamız gerekir.

 

Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.