İkMM 2013'ün son toplantısında dershaneleri tartışıyor

03 Aralık 2013 18:57  

 

İkMM 2013'ün son toplantısında dershaneleri tartışıyor

küçük Meclis’te “Eğitim-Öğretim Sistemimiz ve Dershaneler” konusu ele alınacak. 6 Aralık Cuma günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleştirilecek toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ konuk olarak katılacaklar. Kolaylaştırıcılığını gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E.’nin yaptığı toplantıya ayrıca İzmir Özel Dershaneler Derneği başkanı Sezai Özel ve eğitimci Nevzat Süer Sezgin sunumlarıyla katkıda bulunacak. CHP'den katılacak vekilin adı ise henüz netleşmedi.

İzmir Küçük Millet Meclisi 6 Aralık 2013 cuma günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde toplanıyor. Kolaylaştırıcılığını gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E.'nin yapacağı toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ katılacaklar. CHP'den katılacak vekilin adı ise henüz netleşmedi.

 

Bu ayki toplantıda genel ve yerel konu aynı; “Eğitim-Öğretim Sistemimiz ve Dershaneler”.

1960’lardan beri faaliyet gösteren dershanelerin, hükümet tarafından dönüştürüleceğinin açıklanması esaslı tartışmalara yol açtı. Fethullah Gülen ve ‘Hizmet Hareketi’ne yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesinin, ‘dönüşüm değil kapatılma’ haberleriyle alevlenen tartışmalar, ülkedeki hem eğitim-öğretim sistemine ait sorunları hem de siyasal güçler arasındaki birçok dengeyi tartışmaların gündemine oturttu.

 

‘Mesele dersaneler mi, eğitim-öğretim sistemi mi?’

Çoğumuz - ama kendimiz ama çoluk çocuğumuzla – yaşam kronolojimiz içinde bir dizi sınava girdik çıktık. Okullarda verilen eğitim ve öğretimin, öğrencileri bu sınavlara hazırlayabildiği hep tartışıla geldi. Yine de herkes bir konuda hemfikir: ‘Türkiye’nin eğitim sistemi başarısız’ ve sistemin nasıl düzeltilip iyileştirilebileceği ise tam bir muamma!

İzmir küçük Millet Meclisi, eğitim ve öğretim sistemimizin en can alıcı sorunlarını ve dershanelerin kapatılması ya da dönüştürülmesinin bu yöndeki gelişmeleri ne yönde etkileyeceğini tartmak için herkesi meclise davet ediyor.

 

Katılacağını beyan eden milletvekilleri:

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ.

 

Sunumlarıyla katkıda bulunacaklar:

İzmir Özel Dershaneler Derneği başkanı Sezai Özel ve eğitimci Nevzat Süer Sezgin

 

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu (Gazeteci)

 

Tarih: 6 Aralık 2013, Cuma


Saat: 10:00


Yer: Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Şair Eşref Bulvarı No:1/A - Çankaya/İzmir


NEDİR BU TkMM?

Bizler İzmir'de eski adıyla Forum Ortak Çalışma Grupları (Forum OÇG), yeni adıyla Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) olarak; sivil toplum örgütleri, meslek ve emek örgütleri ile kanaat önderlerinin, o ilin milletvekilleriyle her ay bir araya gelerek o ilin ve Türkiye’nin birer güncel sorununu konuşmak için vekilleri-müvekkilleriyle,seçilenleri-seçmenleri ile buluşturmaya çalışan hamallarız.

“ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile her ay yaptığımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak.

Artık milletvekillerimizi dört yılda bir seçim bölgesine giden kişiler olarak anmak istemiyoruz. Eski alışkanlıklar bitsin ve vekiller-müvekkilleriyle her ay buluşmayı gelenek haline getirsinler istiyoruz.

Evet, “ESKİ KÖYE YENİ ADET” getirmek istiyoruz. Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman zaman, değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013 13:52

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0