Sokak çalışmaları

28 Eylül 2012 11:24 / 1353 kez okundu!

 


Maaşını çarşaf kâğıtlarda takip edenler bilir koca koca hanelerde para kesintileri vardır. Saflık bu ya hep iyi yerlere gittiğine inanmak isteyenler buyursun gelsin hafta sonu keyfine. Yok mangal yakmaya değil bir usulde dert dinlemeye.

Artık aşk kesilir öyle mi çekip gidersiniz bilemem ancak bizim sokak bugünlerde bahar temizliğine soyunan evlerden beter durumda. Nasıl olduğunu aktaralım hemen.

Önce iğde kokuları, gül Fatmalar sardı her yanı. Kuşlar geldi. Malum yakın sayılacak okullardan biri "MEV" havai fişeklerden vaz geçti. Onlar patlatıldığında kalp krizi geçiren göçmenler, ev sahipleri kanatlar kurtuldular. Bırakmadılar dalları, kuytuları. Neyse ağaçlar, fideler demini bulurken kazı başladı. Seferihisar; hani salyangozun taht güzelinde imar faaliyetleri hız kazandı. Hizmet!..foseptik boşaltmaktan bizi kurtaran marifetli eller uyarıyı dinlemediler malûm. Zira kim kimi dinlemekte bu zamanda?



Yolun eğimi, borunun yüksek olması aman deyip bitirdiler gittiler. Aradan evvel zaman içinde pireler beşikte bir süre bekledik, yeni gürültüde mahmur çıktık kapı dışarı. Bir de ne görelim yol yapılıyor. Vay!..sevindik.

Kışın yağmurla sarsılıyor toprağın kıpırtısı. Akıp savruluyor bereket. Hah ne iyi demeye kalmadı evlerin eşiğinden yükseldikçe yükseldi atılan taş? Bizim Nejdet amca ile Nihat amca anlattılar anlatmasına da…işte!..gün oluyor insandır hata yapıveriyor. Haklılar onlar da tabii. Mühendis ne olsa. Ağır mı ağır silindir geçti durdu. Bastıkça bastırdı. Yatıştı derken zift kokusu sardı içerileri. Güneş doğdu, deniz kabardı, çocuklar büyüdü, vakti gelen göçtü bizim sokak tarumar.

Yeniler sökün etti bir sabah. Arabalar kenara çekildi. O yetmedi biraz daha çektik, çektiler. Kepçeler, kamyonlar, çekiçler, çiviler…bu büyük belediyeymiş galiba. Şimdi yine kazılmada. Önceki yanlış olmuş zira. Alt taraftaki evlerin gübresi ulaşmamaktaymış adrese. Ortası kepçelenen sokak toz içinde. İnce kalan boruların yerine asılları döşenmekte.

Geçen kış elektrik direkleri değişti, donduk. Bu kış da asfalt merasimi var.

Eh geliverin ne olur. Yuvarlak masa yapar, çay börek artık ne bulursak eğleniriz.

Ne dersiniz?..


İffet DİLER

28.09.2012


www.allianoi.org
www.dedef.net
www.hasankeyfgirisimi.com
www.fotogezgin.com
www.izmirizmir.net

iffetdiler.blogspot.com
nigaryertan.blogspot.com
ozerakdemir.blogspot.com



 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.