Beşik... Evrensel

19 Ekim 2012 14:55 / 1451 kez okundu!

 


Kentlerden İstanbul’dayız yine. Harbiye’de bir iş yeri siz tahmin edersiniz. Bulamazsanız da boş verin gitsin. Önemli olan insan. Bakış kakış insan. Gülüp geçmek en iyisi. Ben de o günlerde öyle yapmıştım. Şimdi korkularımın hepsini denizde boğup sıyrıldığımdan o tarihe göre çok çok iyiyim. Bir nevi özgürüm.

Gülün siz!..gülün. çocuk uzakta korumalı?

Bak bakayım sen bana. Nasıl alırsın onu. Bari buraya getirme demişti olanca şefkâtiyle. Şaşırmıştım önce. Çünkü bildiğim rengi kırmızıydı. Her kırmızı nar çiçeği, karanfil değilmiş bereket öğrendik. Her seviyorum diyene gidilmeyeceğini de hayat anlattı zaten.

İstiklâl caddesinde gencecik çocuklar tanıttı bana. Ellerini uzatırlar ya. Alır mısın bakışı vardır gözlerde. Yok bunlar “onlardan” değildi. Bildiğin bilmediğin senden benden. Avaz duruşunda inletmekteydiler ortalığı. Son çığlığı bendeniz babasının arkadaş tartışmalarında tanık olmuş yıllar yıllar bin yıllar geçmiş ve yine sokakta aynı sese tutulmuştum.

Ellerim siyah bir gazete. Her gün ayrı bir gazete okumaya çalışırdım. Zaman zaman yapıyorum. Yabancı kalmayalım aman deyip kapıyorum birini. Neyse o gün ellerimdeki “EVRENSEL” şimdi on sekiz yaşında.

Çocuk desen çocuk değil, genç diye baksan herkes kocaman. Sıkıntılı saatlerdeyiz. Kiminin sevdiği, arkadaşı karanlıkta yaşamak peşinde kim açlık direnişinde aramakta özgürlüğü.

Evrensel on sekiz yaşında. Demokrasi?
Evrensel değişiyor. Demokrasi?
Evrensel yeni kalemlere açılıyor. Demokrasi?
Evrensel şarkılar söylüyor. Demokrasi?
Evrensel saçlara dokunuyor. Demokrasi?

21 Ekim 2012, Pazar günü “Kardeş Türküler” konseri var destek amacıyla. Bornova Aşık Veysel’de.

Demokrasi?
Çağırdık gelir mutlaka.
Siz gelin destek olun kendinize.
Yaşam hakkı, su hakkı, kardeş, sevgili, mücadele, toprak, yüzleşme, dil, inanç, ülke…içerisi dışarısı bir artık demek için gelin.

Kalkın artık!..
Kalkın!


İffet DİLER
(Evrensel)

19.10.2012




Son Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2012 15:57

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
21 Ekim 2012 11:49

İffet Diler

Hürriyetçim bilgi için teşekkürler. Yıllar önce yakınındaki otelin otoparkı, alışveriş yeri vsvs olması adına sözler döndü durdu. Alıcı kuşlar bitmemiş demek. İstanbul radyosu yazdıkça isimler, sesler ve yüzlerle geliyor. Bina demek doğru değil. O bir vücut. İklimin vücudu. Şarkı söylemiş hakkıyla...Yerimizden kıpırdamaya üşenirsek hiç bir şey değişmeyecek. Beynimiz hükmen yenik sayılacak...Kalkıp çıkmak ve yürümek...

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.