ALLIANOI!..DAVA ÝÇÝN DESTEK ÇAÐRISI

27 Eylül 2010 19:36 / 1881 kez okundu!

 


Merhaba,

Çok uzun yýllardýr evimin olmamasý beni þaþkýn þaþkýn ortalýklarda dolaþtýrdý. Hep bu saatte þu an ne yapýyorum diye sordum durdum. Rüyalar gördüm boðulmaya ait. Ateþler içinde kaldý sütunlar, taþlar. yandým sabahlara kadar.

Aðlamadým, aðlayamadým henüz. Kullanmak ve deli gibi objektifleri takip etmek, önünde kalmak isteyen insanlarla tanýþtým. korktum, çekindim onlardan.

Sebepsiz bir masumun çýðlýðý deðildi Allianoi. Uzun, sabýrlý, çetin bir çalýþmanýn ürünüydü. Küçük küçük haberlerle paylaþýldý. Herkes birbirini küçültmeden sahiplendi bugüne kadar. Bir yerlerinden bir þeyler koparmadan yüründü. Çok insan emek harcadý. Hiç býkmadan yazdý çizdi. Hiç bir þey beklemediler.

Umutlarý,umudumuz kazýdan yanaydý. Her bahar þimdi diye baktým kýrlangýçlara. Çünkü benim kuþlarým bizim kuþlarýmýz yeni gelenler oldu. Kiminikapýya kadar babasý getirdi. Kimi ilk burada kalabalýk bir odada kaldý. Bergama'nýn 18 km kuzeydoðusu'nda sýcaktan kavrulurken ortalýk baþlandý iþe. Kör þafakta. Allianoi öðrencilerin öðretmenlerin emeðidir. Ekmeðimizi bölüþtüðümüz onlar. Fotoðraflarý ve adlarý anýlmayanlar. Bir yerlere sürüklenmektense bilime, bilgiye dayananlar. Allianoi'un su öðrencileri. Su çocuklarý. Yazýlanlar ayný gibi algýlanýp burun kývrýlsa bile gerçektir inanýn. Farklý cümleler için durumun deðiþmesi gerekir.

Her kazý baþlangýcýnda traktörle taþýnan suyun ilacýnýn dokunduðu küçükler. Kazýda büyüyenler þimdi baþka yerlerde çalýþýyorlar. Tutkunu olduklarý mesleði kimisi yapamýyor. Döneceði günü çekiyor iple.

Allianoi'da biz silgi kullanmadýk. Kitaplarýn, ironinin farkýnda olduk. Ýlginç yöntemler geliþtirdi içimizdeki muzipler. Ahþap dökülürse termisifonla tamir etti mucit...Anlaþýlmaz cümleler kurdum yýllar yýlý. Ama kiremitlerin üstündeki kertenkeleye baktýkça çýkamýyordum iþin içinden. Hep bilgi topladýk ya yok olmamak için. O gözlerle bakar oldum börtü böceðe. Aðacýn soylusu, hayvanlarýn nesli tükeneni yerleþse de Allianoi güçlense diye geçirdim içimden.

Kaplumbaðalar, sincaplar ve leyleklerle þahinlerin ülkesi þimdi kumun soðukluyla buluþuyor. Salý ve Cuma günü Allianoi'daydýk. Gazeteciler, televizyon, kamyonlar, kum dolduran kepçeler...bizimle çalýþtýlar onlar da. Ayaskent'e gittik. Belediye'nin kapýsýnýn önünde geçmiþ. Mezarlýðý önemliymiþ burasýnýn. baþkan umutlu. Ayný zamanda da sýkýntýlý. Yöreden çekilen her toprak parçasý aslýnda yýðýnla sorunu beraberinde getirmekte Ayaskent'e. Þimdilerde dilekçe yazýnca DSÝ býrakmýþ bazý iþleri. Devam eder mi bilinmez.

Zaman çabuk akýyor. Biz koþuyoruz bir anlamda. Orasý yok, öyle bir yer deðil...Fazla söze ne gerek var. Ýþte 40.000 çocuk biliyor. Hatta içlerinden bir tanesi ailesinin tüm ýsrarlarýna karþýn kýzýp "var, ben gördüm, biliyorum!.." yanýtýný veriyor. Adý Taylan Özgür...Yedi yaþýnda.

Bergama belediye baþkanýna mektup kampanyamýz devam ediyor. Çaresizler için de öyle. Elinde kalem olan yazsýn. Yola çýkmaya üþenmeyenler de kapýsýna kadar varýyorlar. Böyle böyle olacak bu iþ deniliyor.

ALLIANOI DESTEÐÝNÝZÝ BEKLÝYOR...BÝLÝRKÝÞÝ ÝÇÝN HER AN 3000 TL ÝSTEYEBÝLÝRLER...BÝLEÞENLERÝNDEN OLDUÐUMUZ EGEÇEP DERNEÐÝ'NÝN HESABINA ALLIANOI ÝÇÝN NOTUYLA BERABER GÖNDERECEÐÝNÝZ KATKILAR YERÝNÝ BULACAKTIR. HUKUKÝ SÜREÇTE "SU PERÝSÝ" DESTEÐÝNÝZÝ BEKLÝYOR.

0129660 KONAK ÞUBE NO: 0061
IBAN TR07 0004 6000 6188 8000 1296 60
AKBANK
HAVALE ÜCRETÝ YOK...


ÝFFET DÝLER


27.09.2010


www.allianoi.org
www.akarsuhareketleri.org
www.alakirnehri.org
www.allianoigirisimgrubu.org
www.izmirizmir.net
www.dedef.com
www.hasankeyfgirisimi.com
www.fotogezgin.com
www.karadenizisyandadir.org
www.sirtcantam.com

"Allianoi, Hasankeyf, Karadeniz, Munzur... geleceðinizdir... Kafanýzý kuma aklýnýzý suya gömmeyin..."

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.