Genç fidanlar toprağa düşmesin

03 Temmuz 2010 23:55  

 

Genç fidanlar toprağa düşmesin

Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’dan sonra Hakkâri ve Mardin’deki sivil toplum örgütlerinden de “eylemsizlik” çağrısı geldi.

Hakkâri’de Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) önünde toplanan ve aralarında Hakkâri Barosu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, İnsan Hakları Derneği, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’nın da yer aldığı 45 sivil toplum örgütü şiddetin durmasını istedi. Kitle örgütleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan HTSO Başkanı Ahmet Şen, kan, gözyaşı ve ve öfkenin bitmesi için öncelikle silahların susturulması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Şen, şunları dedi: “Açıklamada imzası bulunan sivil toplum örgütleri olarak, genç fidanların toprağa düşmemesi için, Kürt sorununun demokratik çağdaş yollarla anayasal zeminde bir çözüme kavuşturulabilmesi için öncelikle silahların susturulması gerektiğine inanıyoruz. Silahların susması için her türlü operasyonlar durdurulmalı ve PKK eylemsizlik kararı almalıdır.” Mardin’deki 43 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak açıklamada da, her türlü operasyonun durması, PKK’nın “eylemsizlik kararı” alması istendi


Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0