ZAMANE SOLCULARI

11 Haziran 2018 23:04 / 879 kez okundu!

 

 

Zamane solcuları bir alem. Bu tür 'reel' şeylerle hiç alakaları yok. Bir 'devrim' yapmak derdine düşmüşler. Ne olacak devrim olunca? Yenir mi, içilir mi bu devrim? Günlük hayatta neye karşılık gelir? Mesela 60 yaş sonrası toplu taşımacılıkta indirimli, 65 sonrasında ücretsiz seyahate karşı gelir mi? Devrim dedikleri şey Tayyip Erdoğan'ı düşürmek midir? Amerikan neoconlarının, CIA'in, FETÖ'nün istediği de bu değil mi?

 

*****

 

ZAMANE SOLCULARI

 

Solun hakkında yazmalı mıyım diye düşünüp dururum. Ahı gitmiş vahı kalmış bir 'sol'dan bahsediyorum. Onun nesini eleştireyim. Bir kısmı eskiden kalmış, HDP içine yuvalanmış, Kürtlerin üzerinden milletvekilliği peşinde, bir kısmı yeni yetme, din karşıtlığını 'solculuk' diye yutturmuşlar. Pusulasını kaybetmiş bir sol. İlköğretim çocuklarına süt verilmesine, boğaz altından 'tüp geçişi' yapılmasına, Montrö sonrasına hazırlık olacak Kanal İstanbul projesine falan karşı çıkan, sığınmacılara tepki duyan, Filistinlileri artık 'mazlum halk' olarak değil de 'İslamcı terörist' olarak gören, batı tipi demokrasinin 'erdemine' inanmış, onu 'gerçek ve tek' demokrasi sanan, 15 Temmuz akşamı halkla beraber olamayan, FETÖ'ye acıyan, 'Tayyip Erdoğan kötüdür, demokrasiyi yok edecek bir diktatördür' hipnozundaki bir 'sol'.

PKK'nın eylemlerinin 'terör' değil, 'devrimci eylem', PKK'nın 'ezilen halk hareketi' olduğunu sananlar da var. Kobaniyi bahane edip doğu kentlerini yakıp yıkanlar, sokaklarda linç gerçekleştirenler; olmadı ya, daha da iyisini yaparız deyip kent sokaklarını, trafolara kadar patlayıcılarla donatıp böylece bunu 'halk savaşı', bu yolla 'demokratik özerklik' elde edebileceklerini sananlar, bunlara destek verenler de var.

Yani hasbelkader bir 'sol' hükümet kurulabilse; okul çocuklarına parasız kitap vermeyecekler mi? Sığınmacıları Meral hanım ve Kemal bey gibi sınır dışı mı edecekler? Yerli savunma sanayini tasfiye mi edecekler. Bu ülkenin kalkınmasını nasıl gerçekleştirecekler? Yollar tüneller, köprüler yapmayacak, ülke içi ulaşımı kolaylaştırmayacaklar. Kalkınma ve ticaretin, hadi onların sevdiği dili kullanayım, 'meta değişiminin' ulaşımla kolaylaşıp ülke düzeyine yayılmasına katkı yapmayacaklar.

Yani şimdi yapılanlardan farklı ne yapacaklar? İktidar olsalar ergenekoncu ve FETÖ'cü vesayet odaklarını tasfiye edecekler mi? Amerikan boyunduruğunu kırıp atacaklar mı? Bu uğurda Tayyip Erdoğan gibi ölümü göze almışları var mı? Yani ben geçmişte solculuğun böyle şeyler yapmak isteyen bir siyasi düşünce olduğuna inanmıştım. Geçmişte bir 'sol' hükümet kurulsaydı, Sovyetler'e yanaşmayacak mıydı? Bırakın S 400'leri daha da fazla Rus silahını almayacak, NATO'dan çıkmayacak mıydı?

Zamane solcuları bir alem. Bu tür 'reel' şeylerle hiç alakaları yok. Bir 'devrim' yapmak derdine düşmüşler. Ne olacak devrim olunca? Yenir mi, içilir mi bu devrim? Günlük hayatta neye karşılık gelir? Mesela 60 yaş sonrası toplu taşımacılıkta indirimli, 65 sonrasında ücretsiz seyahate karşı gelir mi? Devrim dedikleri şey Tayyip Erdoğan'ı düşürmek midir? Amerikan neoconlarının, CIA'in, FETÖ'nün istediği de bu değil mi?

Sabaha kadar yazsam bitmez. Bunları okurlar, ondan sora da 'ama Tayyip' diye başlarlar, sanki bu ülkede değil de Merih'te yaşıyorlarmış gibi, bir düşman ülkeden bahsediyorlarmış gibi 'TC ye karşı mücadeleden' söz ederler. İşte bu yüzden halktaki karşılıkları bir zerre mertebesinde değil.

Bütün bunları CHP için yazmış değilim. CHP'nin sol olmadığını düşünenlerdenim. CHP sırf oy almak uğruna yeri gelir solcu, yeri gelir komünist, yeri gelir milliyetçi olur; yeri gelir cuma namazına gider, sahura kalkar; yeri gelir türbanlılara, çarşaflılara selam çakar. Yersen.

Ama solcuları daima keklemesini becermiştir. Onlar döner dolaşır 'son tahlilde' yine gider CHP'ye oy verirler. CHP onlara demokrasi havarisi ve yolsuzluk karşıtı, Avrupalılara 'çağdaş', muhafazakarlara biz de dindarız yeri geldiğinde görünümü sunar. İktidara geldiğinde bunların hepsini bir kenara koyar, hepsi birden zulalarını doldurmaya sarılırlar. Ne de olsa genel başkanları 'malın nasıl götürüldüğünü çok iyi' bilmektedir. Diğerleri de ondan aşağı kalacak değil ya.

İşte bu tablo solun zavallılığıdır. Biraz CHP'ye aldanma, biraz bizim yapamadığımızı başkalarının yapması mümkün değil çekemezliği, biraz yapıyorsa gizli bir ajandası var paranoyası, biraz sol bir gün er geç ayağa kalkacak 'by by Lenin' sendromu, biraz nostalji, biraz kül, biraz duman, biraz alkol....

Ama asla hayat yok bu işin içinde...

 

Firuz TÜRKER

11.06.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018 02:25

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.