YAÞAM TARZIMIZA GÜNLÜK MÜDAHALE ÝÞLERÝ

18 Haziran 2022 15:51 / 504 kez okundu!

 

 

"O sýrada otobüsüm geldi. Ben ona doðru koþarken cümlesinin kalanýný duyamadým. Ama binme sýramý beklerken arkama dönüp; "sen ve senin gibiler, insanlarýn giyim kuþamýna karýþma hakkýný nerden alýyorsunuz? Utanýn!" diye payladým. Ve otobüse bindim."

 

***

YAÞAM TARZIMIZA GÜNLÜK MÜDAHALE ÝÞLERÝ

Hastanede enjeksiyon yaptýrýp çýkmýþým, bacaðým da hafiften de olsa aðrýyor, durakta oturmuþ otobüs bekliyorum. Üzerimde kýsa pantolon ve tiþört var. Yanýma benim yaþlarýmda biri yaklaþtý. Giyimimden cesaret almýþ olmalý ki baþýyla otobüsün geliþ yönünü iþaret edip 'yakýnda Afganistan'a benzeriz' dedi. Benim de saftirikliðim tuttu, zaten caným burnýumda, ne dediðini kavrayamadým. Elimde telefon var. MOBÝETT uygulamasýný indirmiþim oradan otobüslerin geliþ saatlerini takip ediyorum. Sandým ki otobüs gecikti ona taþ atýyor. 

"Ne alakasý var ya! Hepsinin saati var ona göre geliyor." 

Baþýyla duraðýn az ötesini iþaret ederek 'Yok ona demedim, þuraya baksanýza' dedi.
Baþýmý çevirip onun iþaret ettiði tarafa baktým. Bir kaç tesettürlü kadýn, onlarýn biraz ilerisinde belki tarikat ehli, dersten gelen, belki de mülteci; sarýklý, cüppeli, þalvarlý iki genç adam... Bunlar otobüs beklerken birbirlerinden ayrý olarak aralarýnda sohbet ediyor. Bende jeton düþtü tabii. Sinirlendim.

"Ne var caným; herkes istediði gibi giyinir. Ben böyle, onlar öyle. Bana ne; sana ne?"

"Öyle demeyin ama..."

O sýrada otobüsüm geldi. Ben ona doðru koþarken cümlesinin kalanýný duyamadým. Ama binme sýramý beklerken arkama dönüp; "sen ve senin gibiler, insanlarýn giyim kuþamýna karýþma hakkýný nerden alýyorsunuz? Utanýn!" diye payladým. Ve otobüse bindim. Aðzýnýn payýný verebildiðim için o kadar rahatlamýþtým ki bacaðým aðrýdýðý halde bana yer verilmemiþ olmasý hiç de derdim olmadý.

Þu sokak propagandasýndan bana 'ö' geldi. Hani þu cep telefonlarýna gelen istenmeyen mesajlarý yasaklýyorsun ya, bir daha gelmesin diye. Ama onlar göndermeye devam ediyor. Þikayet etmen gerekiyor. Bunlara da öyle bir þey olsa da...

Firuz TÜRKER

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.