ÜÇ MÝLLETVEKÝLÝNÝN VEKÝLLÝÐÝ DÜÞTÜ

04 Haziran 2020 23:51 / 1922 kez okundu!

 


"Þimdi bir demokrasi yaygarasý koparýlacaktýr. CHP ve HDP li vekiller mecliste, taþkýnlýklar da göstererek baþlattýlar bile. Bu vekiller hakkýndaki karar uzun süredir bekletilmekte idi. Asýl demokrasiyi zedeleyen bunun bekletiliyor olmasýydý. Demokrasi, yapanýn yaptýðýnýn yanýna kaldýðý bir rejim deðildir. Olmamalýdýr. Hukuk devleti, yargý kararlarýný askýda bekletmenin adý deðildir. Madem ki ceza aldýlar, cezalarýný çekmeleri gerekir"

 

****

 

ÜÇ MÝLLETVEKÝLÝNÝN VEKÝLLÝÐÝ DÜÞTÜ

 

Haklarýnda kesinleþmiþ hapis cezalarý bulunan CHPli Enis Berberoðlu ile HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoðullarý'nýn vekillikleri, haklarýndaki kararýn mecliste okunmasý üzerine düþtü. Bunun için bir oylama yapýlmýyor; kararlarýn okunmasý vekilliklerin düþmesi için yeterli sayýlýyor. 

Berberoðlu MÝT TIR'larý (FETÖ) davasýndan, HDP'li vekiller ise KCK ana davasýndan hüküm giymiþlerdi. Farklý yönlerden olsa da her iki partinin vekilleri de 'paralel devlet' teþebbüsünde bulunmuþ ya da 'paralel devlet' yapýlanmalarýna yardým ve yataklýk etmiþler. Gerçi artýk hem FETÖ hem KCK yapýlanmalarý ayný yolun yolcusu.

Þimdi bir demokrasi yaygarasý koparýlacaktýr. CHP ve HDP'li vekiller mecliste, taþkýnlýklar da göstererek baþlattýlar bile. Bu vekiller hakkýndaki karar uzun süredir bekletilmekte idi. Asýl demokrasiyi zedeleyen bunun bekletiliyor olmasýydý. Demokrasi, yapanýn yaptýðýnýn yanýna kaldýðý bir rejim deðildir. Olmamalýdýr. Hukuk devleti, yargý kararlarýný askýda bekletmenin adý deðildir. Madem ki ceza aldýlar, cezalarýný çekmeleri gerekir. Madem ki 'gecikmiþ adalet, adalet deðildir ' dönem sonu beklensin de falan olmaz. 

Tabi bu iki parti vekillerini korumak isteyecek. Aslýnda, 'madem suç iþlemiþler, biz parti olarak onlarýn yükünü çekmeyeceðiz' demek iþin doðrusu deðil midir? Suç iþlemiþ ve ceza almýþ insanlara arka çýkmanýn sebebi nedir? Ya bu kiþiler nahak yere ceza almýþlardýr, ya da onlara arka çýkanlar da o suçlara ortaktýr. Bu kiþilerin haksýz yere ceza aldýklarý doðru deðildir. Enis Berberoðlu  MÝT TIR'larý ile ilgili olarak Can Dündar'a bir belge vererek onu manipüle etmiþ ve suç iþlemeye teþvik etmiþtir. Can Dündar da bu iþi güle oynaya ve ceza alacaðýný bile bile yapmýþtýr. Belgeyi Berberoðlu'ndan aldýðýný da itiraf etmiþtir. Ýþin esasý Berberoðlu'nun böyle bir belge temin edip Can Dündar'ý manipüle etme yetki ve cesareti yoktur. Onu da 'görevlendiren' bir baþkasý vardýr. O da mensubu olduðu partinin genel baþkanýdýr. Bu gerçeði cümle alem bilmekte ise de ne yazýk ki bunun kanýtý olmadýðýndan iþ oraya varamamýþtýr. Bu tezgahýn arkasýndaki resim ise FETÖ'dür.

HDP ise KCK'nýn fiili bir bileþenidir. Bunu da cümle alem bilmektedir. Ýki vekilinin bunu kanunlarý ihlal edecek ölçüde, açýkça delil oluþturacak þekilde yapmýþ olmalarý belki de partilerini bile rahatsýz etmiþtir. Ama ok bir kere yaydan çýkmýþ olduðundan þimdi zevahiri kurtarmak için taþkýnlýk yapmak, ses yükseltmek, kuru sýký tehditler savurmak, gerçeðin üzerini örtmeye çalýþmak zamanýdýr. Her iki partinin de yapmaya çalýþtýklarý budur.

 

Firuz TÜRKER

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.