TÜRKÝYE KATAR ÝLÝÞKÝLERÝ GENÝÞLÝYOR

07 Aralýk 2021 22:33 / 446 kez okundu!

 

 

Cumhurbaþkaný Katar'a bir resmi ziyaret gerçekleþtiriyor. Yani Türkiye Cumhuriyet'i adýna orada. Bir sürü yeni iþbirliði anlaþmasý imzalanýyor. Kýlýçdaroðlu Katar'ý sevmiyor. Çünkü Katar 'seküler' deðil. Kýlýçdaroðlu 'seküler'. Katar'la iþbirliðini ise hiç sevmiyor. Çünkü ona göre Katar'la iþbirliði Türkiye'yi deðil, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý güçlendiriyor, Kýlýçdaroðlu'nun elini zayýflatýyor. Kýlýçdaroðlu Türkiye kamuoyuna Katar'ý kötü göstermek için onunla ilgili her yalaný söylüyor...

 

****

 

TÜRKÝYE KATAR ÝLÝÞKÝLERÝ GENÝÞLÝYOR

 

Cumhurbaþkaný Katar'a bir resmi ziyaret gerçekleþtiriyor. Yani Türkiye Cumhuriyet'i adýna orada. Bir sürü yeni iþbirliði anlaþmasý imzalanýyor. Kýlýçdaroðlu Katar'ý sevmiyor. Çünkü Katar 'seküler' deðil. Kýlýçdaroðlu 'seküler'. Katar'la iþbirliðini ise hiç sevmiyor. Çünkü ona göre Katar'la iþbirliði Türkiye'yi deðil, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý güçlendiriyor, Kýlýçdaroðlu'nun elini zayýflatýyor. Kýlýçdaroðlu Türkiye kamuoyuna Katar'ý kötü göstermek için onunla ilgili her yalaný söylüyor. Örneðin tank paleti fabrikasýnýn Katar'la yapýlan anlaþmayla sadece palet deðil, ayný zamanda tank da yapar hale getirilmesini, güya þimdiden tank da üretiyormuþ gibi göstererek 'tank-palet fabrikasý Katar'a peþkeþ çekildi' diye göstermeye çalýþabiliyor. Fütursuzca 'Katarlý öðrenciler sýnavsýz týp fakültelerine alýnýyor' yalanýný servis edebiliyor.

 

Kýlýçdaroðlu ve ekibi 'seküler' olmayan baþka kimleri sevmiyor? Suriye Milli Ordusunu sevmiyor. Onlarýn yerine halkýný canavarca bombalatýp ülke nüfusunun üçte birinin ülkeden kaçmasýna yol açan 'seküler' Esad'ý seviyor. SMO askerlerinin Yukarý Karabað savaþýnda Azerbayca'nýn yanýnda savaþmaya gitmesini 'cihatçýlar oraya taþýndý' diye yorumluyor. Fakat BM Kararlarýný hiçe sayarak Azeri topraklarýný 30 yýl iþgal eden iþgalci Ermenista'ýn yanýna koþan 'seküler' PKK militanlarýna ses etmiyor.

 

'Seküler' olmayan Libya'nýn meþru hükümeti 'Ulusal Mutabakat'ý sevmiyor. Türkiye ile anlaþma yaptýlar diye onlara da gýcýk oluyor. Halbuki UMH ile Türkiye arasýnda yapýlan anlaþma, Türkiye'nin Doðu Akdeniz'deki çýkarlarý için verdiði mücadelesinde bir sur görevi görüyor. UMH Yerine sivil halka karþý katliamlar gerçekleþtiren ve UMH'ni devirmeye çalýþan emperyalizmin yetiþtirmesi ve beslemesi darbeci 'seküler' Hafter'i seviyor.

 

Baþka hangi 'sekülerleri' seviyor Kýlýçdaroðlu ve þürekasý? Mýsýr'da sivil halktan binlerce kiþiyi öldürerek darbe yapan, Ýhvan'ýn lideri Mursi'nin bütün dünyanýn gözü önünde kafes içinde ölmesini keyifle izleyen, CIA oðlaný darbeci 'seküler' Sisi'yi seviyor, 'þeriatçý' Ýhvandan nefret ediyor. Rabia iþaretini 'terör örgütü simgesi' olarak görüyor.

 

Cemal Kaþýkçý'yý 'kuzularýn sessizliðinde' Ýstanbul konsolosluðunda canice katlettirip parçalara ayýrtarak yaktýran Suudi Veliaht'ýný, kadýnlara 'otomobil kullanma hakký' verdi diye seküler bulup seviyor.

 

Türkiye iktidarýný kendisine gümüþ tepside sunacaðýný sandýðý, F35 leri de onlara ödediðimiz paramýzý da bir türlü geri vermeyen, üstelik yaptýrým üzerine yaptýrým uygulayan, Gülen'e kol-kanat geren, Türkiye'ye el altýndan ekonomik saldýrý tezgahlayan, Mormon tarikatý üyesi Flake'i Türkiye'ye büyükelçi gönderen 'seküler' Biden'ý da çok seviyor.

 

Kýlýçdaroðlu'nun haklý olduðu bir konu vardýr. Ortadoðu'da 'seküler' denilen güçlerle 'geleneksel' arasýnda kýyasýya bir mücadele vardýr. Bu mücadelede 'geleneksel' olan antiemperyalist tutum alýyor. Emperyalistler ise 'seküler' denilen güçlerin arkasýnda duruyor. Geleneksel olanýn kökleri bu topraklardýr. 'Seküler' kategorisine alýnan güçler ise elma aðacýna tutturulmaya çalýþýlan armut aþýsý gibidir. Kýlýçdaroðlu ve ekibi 'seküler'dir.

 

Firuz TÜRKER

07.12.2021

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Aralýk 2021 17:31

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.