TUHAF OLAN BÝR ÞEYLER VAR

22 Ocak 2018 17:27 / 1212 kez okundu!

 

 

Türkiye'nin Afrin'e askeri müdahalesi tarihin akýþ yönünü deðiþtirdi. Artýk Ortadoðu'da geliþen ve dünyanýn kaderini etkileyecek olaylar ABD'nin tasarladýðý gibi yol almayacak.

Dünyanýn geleceðini belirleyecek olaylar zincirinin geliþimi, dünyayý ateþlere salma ve yeni bir dünya savaþý provoke etme sorumsuzluðu ile hareket eden ABD'nin kontrolünden çýkma yönüne döndü.

ABD týpký, ikinci dünya savaþý öncesindeki NAZÝ Almanya'sý gibi hareket ediyor. Ne zaman nereyi iþgale kalkacaðý belli deðil. Ortadoðu'yu ateþe verme planý 'þimdilik' kaydýyla ertelenmiþ oldu.

Olaylara bu büyük pencereden bakmak yerine dar bir çatlaktan bakmayý seçenler, Amerika'nýn yaptýklarý ve yapmak istediklerini görmek yerine, Türkiye'nin 'müdahalesi' üzerinde tepiniyorlar. Ve durumu, elli sene öncesi gibi görüyorlar. Yani Türkiye durup dururken egemen bir devletin egemenlik haklarýna saldýrmýþ, yabancý bir ülkeyi iþgale soyunmuþ ve de bu uðurda sivillere bile zarar vermeyi umursamayacak bir giriþimde bulunmuþ gibi gösteriyorlar. Yani ABD'nin yaptýðý ve yapmakta olduðu þeyleri Türkiye yapacakmýþ gibi göstermeye çalýþýyorlar. Bunlarýn yaptýklarý yavuz hýrsýzlýktýr. Tuhaf olan budur.

ABD bunlarý sadece Suriye'de mi yaptý? Afganistan'da, Pakistan'da, Irak'ta da yapmadý mý? Tuhaf olan, bu çevrelerin o zamanlarda da bu kadar deðil, hemen hiç hassasiyet göstermemiþ olmalarýdýr. Hatta ABD gibi düþünüyor ve onu destekler olmalarýdýr. Bunlar, YPG'nin, ABD bayraklarý yanýnda 'kýzýl yýldýzlý' bayrak dalgalandýrdýðý için 'ilerici, ulusal kurtuluþçu' olduðunu sanýyorlar. Emperyalizmin güdümünde ulusal baðýmsýzlýk mý olur? Onun son model silahlarla donattýðý ve 'maaþ' verdiði paralý askerler ordusuyla demokrasi ve barýþ mý gelir? Tuhaf olan bunlarýn sorgulanmamasýdýr.

Tuhaf olan, sýkýyý görünce tabanlarý yaðlayan bu Amerikan lejyonunun, yurtlarýný korumaya çalýþan yurtsever direniþçiler gibi gösterilmeye çalýþýlmasýdýr. Suriye'nin üçte birini Amerikan desteðiyle iþgal etmiþ olanlarýn, 'Türkiye iþgale geldi' diye yaygara yapmasýdýr. Suriyeli sýðýnmacýlara, bütün batý ülkeleri gibi cüzamlý gibi bakanlarýn, kalkýp da güya Suriye'yi ve Suriye halkýnýn çýkarlarýný koruyormuþ gibi sahne almaya çalýþmasýdýr tuhaf olan.

Tuhaf olan; FETÖ kalemþörleri ile birlikte sosyal medya hesaplarýndan Türkiye'yi Afrin'e saldýran, radikal Ýslam'ý azdýrmayý amaçlayan ve sivilleri bombalayan bir ülke gibi göstermeye çalýþýrken, savunduklarý YPG'nin Reyhanlý ve Kilis'te sivil halkýn üzerine Amerikan roketleri göndermesini görmezden gelmeleridir.

Aslýnda bütün bunlarda tuhaflýk yoktur. Tuhaflýk beyinlerindedir. Günümüzde geliþmekte olan olaylara, eðilip de bacaklarýnýn arasýndan bakmaktan kaynaklanmaktadýr. O bayraðýný salladýklarý emperyalist ülkelerin hepsi, Türkiye'nin kendisine karþý saldýrtýlmak üzere donatýlmýþ bu lejyon birliðini daðýtmak üzere harekete geçmiþ olmasý önünde, büyük bir acizlikle eðilmek zorunda kalacaklar. O bayraðý sallayanlar da kendilerini kullananlarýn, kullanýlma imkanlarý daraldýðýnda nasýl gözden çýkardýklarý gerçeðini yaþayarak öðrenmiþ olacaklar.

Aslýnda hiç de tuhaflýk yok. Emperyalizmin güdümünde kurulacaðýný sandýklarý ve sýrf bu yüzden onun çýkarlarýný onun adýna Ortadoðu'da korumaya dünden razý olduklarý o küçük 'devletçik' imkanýnýn ellerinin arasýndan kayýp giden hayalinin peþinden uðradýklarý hayal kýrýklýðýnýn dýþa vurumudur bu. Evrensel deðerler üzerinden kendilerine haklýlýk yaratmaya çalýþmalarýnýn sebebi budur.

 

Firuz TÜRKER

22.01.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.