SOKAK SÜPRÜNTÜSÜ

27 Nisan 2019 16:55 / 1187 kez okundu!

 

 

İlk izleyişimde kızdım. Sonrakilerde güldüm. Hazin ama komik ötesi. Bana 'Jet Sosyete'deki Gizem'i anımsattı. Gürse Birsel o karakteri canlandırmak için bunu izlemiş olmalıydı. Aynı Gizem tarzı konuşuyor. Seçtiği kelimeler de öyle. Tam bir kibir anıtı. Burnu düşse eğilip almayacak gibi. Ama bana göre görgüsüz. On para etmez. Üstelik cahil. Uçağın gecikmesinden yer görevlisinin sorumlu olamayacağını bilmiyor. Ya da o kadar öfke kontrolünü kaybetmiş ki hıncını, 'gücüm buna yeter' diyerek ondan çıkarmaya çalışıyor.

 

****

 

SOKAK SÜPRÜNTÜSÜ

 

"İnsanlar kıyafetiyle karşılanır, ilmiyle ağırlanır, ahlakıyla uğurlanır." (Hz. Mevlana)

Bütün TV'lerde vardı bugün bu olayın görüntüleri. Uçağı gecikme yapan bir kadın, havayolu şirketinin görevlisi bir başka kadına, sanki gecikmenin sorumlusuymuş gibi ağzına geleni sayıp dökerek hakaretler yağdırıyor. 'Kıçını büyüteceğine aklını çalıştır' diyor. Görevli kadın üstüne yürüyünce 'temas yok, temas yok' diyerek onu durduruyor. Görevli kadın geri çekilirken 'ben Çingene'ye temas etmem' diyor. Ardından da 'sokak süprüntüsü' lafını çakıyor. Tabi sırada bekleyen diğer yolculardan tepki görüyor. Hatta yaşlı bir kadın yolcu; 'bana yapmış olsaydın ben seni döverdim' diye bunu paylıyor. İinternette bol bol görüntüleri var. Asyajet'te hakaret görüntüleri yazın çıkar.

İlk izleyişimde kızdım. Sonrakilerde güldüm. Hazin ama komik ötesi. Bana 'Jet Sosyete'deki Gizem'i anımsattı. Gürse Birsel o karakteri canlandırmak için bunu izlemiş olmalıydı. Aynı Gizem tarzı konuşuyor. Seçtiği kelimeler de öyle. Tam bir kibir anıtı. Burnu düşse eğilip almayacak gibi. Ama bana göre görgüsüz. On para etmez. Üstelik cahil. Uçağın gecikmesinden yer görevlisinin sorumlu olamayacağını bilmiyor. Ya da o kadar öfke kontrolünü kaybetmiş ki hıncını, 'gücüm buna yeter' diyerek ondan çıkarmaya çalışıyor.

Adı Funda Esenç. Reklamcıymış. Havayolu şirketi gerekli şikayetleri yapmış. Hakkında yasal takip yapacak. Ayrıca dönüş biletini iptal etmiş ve parasını da iade etmiş. Bir daha da ona bilet satmam diyor.

Bazı insanlar neden böyle? Sen de Allah'ın bir kulusun işte. Statünü farklı sanman sana ayrıcalık tanımaz. Ayrıca hiç de 'farklı statülü' birine benzemiyor. Onu izledikçe gerçek 'sokak süprüntüsü'nün kim olduğu hakkında kafamda bir fikir oluştu.

Tabi iş sadece hakaretle kalmıyor. Bir de 'Çingene'ye temas etmem' sözü var ki, al kafasına vur. Sen Çingene'ye kurban ol. Böyle üstenci ve ırkçı bakış senin neyine. Sokak süprüntüsü.

 

****

 

CHP SATRANCI

 

Kemal Kılıçdaroğlu ŞAH
Ekrem İmamoğlu VEZİR
Faik Öztrak, Engin Altay KALE
Canan Kaftancıoğlu, Özgür Özel FİL
Gürsel Tekin, Muharrem İnce AT
Sosyal medya trolleri PİYON smiley

 

****

 

Belediye başkanlarınız yapacak da siz kusur mu kalacaksınız?

 

Kanarya'daki elim olay üzerine hiç yazmak istemedim.
Çok üzüldüm; içim ezildi.
Fakat bazılarının 'Suriyeliler yapmış' paylaşımlarını görünce daha çok üzüldüm, yazan ve paylaşanlara da kızdım.
Bu tür paylaşımlar bana zamanında Almanya sokaklarındaki 'Türken Raush' yazılarını hatırlattı. belki hala da vardır.
Zanlı yine bir yabancı uyruklu. Yanılmıyorsam Afganlı. Kaçak göçmen.
Gerçi bu da bir genelleme yapmayı getirmez.
Amerika'da da siyah derililer hakkında böyle düşünüyorlar. Aralarından Macom X'ler, Muhammet Ali'ler, Whitney Houston'lar, Rey Charles'lar çıkmış olması Ku Klux Klan zihniyeti için bir şey ifade etmiyor.
Suç oğuldan babaya, babadan oğula geçmez diyenlerin peşinden gidenler şimdi o küçük çocuğun uğradığı o vahşice olaydan ırkçılık devşirmeye çalışıyor.
Üç kuruşluk fikri yok ama iş düşmanlık salmaya gelince allameyi cihan kesiliyor.
Ayıptır yapmayın bile denilmez.
Yapın yapın. Belediye başkanlarınız yapacak da siz kusur mu kalacaksınız?
Yapın, yapın... Herkese gösterin çirkin yüzünüzü....

 

Firuz TÜRKER

26.04.2019

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.