ÞÝMDÝÝÝÝ.............

28 Ocak 2019 10:35 / 1156 kez okundu!

 

 

Kemal Kýlýçdaroðlu kalksa; 'kendimi geçici devlet baþkaný ilan ediyorum' dese. Partilileri ile düzenlediði bir mitingde 'baþkanlýk' yemini etse. Ardýndan halký 'diktatörü' devirmeye çaðýrsa. Zaten Erdoðan'ýn cumhurbaþkanlýðýný meþru görmüyor. Yoksa bizim için de böyle þeyler mi düþünülmüþtür?

 

****

 

ÞÝMDÝÝÝÝ.............

Madurodan askerlere birlik ve disiplin talimatý

 

Kemal Kýlýçdaroðlu kalksa; 'kendimi geçici devlet baþkaný ilan ediyorum' dese. Partilileri ile düzenlediði bir mitingde 'baþkanlýk' yemini etse. Ardýndan halký 'diktatörü' devirmeye çaðýrsa. Zaten Erdoðan'ýn cumhurbaþkanlýðýný meþru görmüyor. Yoksa bizim için de böyle þeyler mi düþünülmüþtür?

 

Erdoðan da 'balkona' çýksa. Kendi taraftarlarýný (pardon yandaþ) toplasa. Bunu yasa dýþý ilan etse. 15 Temmuz'da olduðu gibi halký direniþe çaðýrsa. Ýçerde bunlar olurken Trump, ''Kýlýçdaroðlu'nun geçici cumhurbaþkanlýðýný tanýyoruz'' açýklamasý yapsa. Ardýndan AB ülkeleri; bölgeden Ýsrail baþta olmak üzere, Mýsýr, Suudi Arabistan, BAE; belki Yunanistan ve Ermenistan, ek olarak Kýbrýs Rum Yönetimi büyük ihtimalle tanýyacaktýr. Erdoðan'ýn yasal ve meþru olduðunu kimler savunur. En baþta Rusya, Ýran, Çin, Azerbaycan, Sýrbistan, Makedonya, Afganistan ve Pakistan; belki Orta Asya cumhuriyetleri ve Malezya ile Endonezya...

 

Ýþte Venezuela'da olan budur. Fakat Kýlýçdaroðlu bunu yapacak biri deðil. Her ne kadar 15 Temmuz’u TV den izlemiþ ve kendisine pay çýkar mý diye merakla beklemiþ; ardýndan 15 Temmuzu 'oyun' sayýp 'asýl darbenin' 20 Temmuzda yapýldýðýný söylemiþ olsa da yapmaz. O yapmaya kalksa CHP’liler býrakmaz. Onlar tamamen sandýkta alacaklarý bir galibiyete kilitlenmiþlerdir. Böyle Amerikancý bir post modern üstü darbeye alet olmazlar. CHP’yi örnek vermemin onlarý töhmet altýnda býrakmakla ilgisi yoktur. Sadece bizde ana muhalefet onlar olduðu için böyle yazdým.

 

Venezuela'da mesele Maduro deðildir. Venezuela'dýr. Maduro Amerika ile anlaþsa, ülkesinin doðal kaynaklarýný onlara peþkeþ çekse, kendisine sunulanlarý piþkinlikle cebine indirse ondan demokratý, ondan insancýlý, ondan daha fazla dünya barýþýna hizmet edeni olmaz. El üstünde tutulur, göklere çýkarýlýr, Ýsrail devlet niþaný verilir.

 

Maduro bunlarý yapmadýðý için diktatördür, dünyanýn demokrasi havarisi Amerika tarafýndan tepelenmesi gerekmektedir. Maduro Amerika’nýn dümen suyuna girse kendini 'geçici devlet baþkaný' ilan eden garibim Guaido'ya hiç ihtiyaç kalmaz. Hatta onu da Maduro'nun emrine verirler. Ama Maduro bakýyor bir tarafta aslanlarýn önüne atýlmayý bekleyen mazlum halký var, diðer tarafta aslanlar ve onlarýn parçalayacaðý avdan parça koparmaya hazýrlanan sýrtlanlar. Bir de Venezuela'nýn kendi sansarlarý. Maduro bunlara kanmýyor, korkmuyor, týrsmýyor. Halkýný parçalayacaklarsa önce onu parçalamalarý gerektiðini düþünüyor. Halký da bunun farkýnda. O nedenle Maduro'nun yanýnda saf tutuyor. Bakalým ne kadar direnebilecekler? Bu hain tuzaðý bozabilecekler mi?

 

Bizde kimler nerede saf tutuyor? FETÖ’nün popüler ismi Emre Uslu 'bak Maduro'ya, istikbalini gör' gibisinden Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý hedef alan tüvitler atýyor. FETÖ’cüler yeminli Amerikancý. Amerika nerede ne yapsa, hangi entrikalarý çevirse bunlar yanýndalar. Erdoðan'a gelince; o da 'diren Maduro, dik dur' diye telefon açýyor. Ne de olsa biz bu iþlerde tecrübeler edindik. Tabi þimdi siyaset camiasý ile sosyal medya kriptolarý da bu sahne alýþa göre yerlerini belirleyecek. Yakýnda 'ama Maduro da hak etti' gibisinden výzýldanmalar baþlar. Hatta halkýna zulmettiðini, ezdiðini bile söylerler. Zaten bunlar olmadan önce de emperyalizm faktörü hiç yokmuþ gibi düþünüp söylenenler vardý.

 

Hayatta tercihlerinizle ölçülürsünüz. Kimisi kendi önüne konulanlarý yer, kimisi gidip düþünce avlar. Kafa yorar. Fast Food’a kanmaz. Kendi fikrini üretir. Gözünü açar, gerçeði ve hakký arar. Bulu bulamaz ama en azýndan ellerin elinde oyuncak deðildir. Her geliþen olay bizler için bir sýnav.

 

Firuz TÜRKER

25.01.2019

 

Son Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2019 13:03

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.