SARIÞIN MAVÝ GÖZLÜ

07 Mart 2022 11:56 / 494 kez okundu!

 

 

Kimi tutalým bilmem ki? Sarýþýn mavi gözlü Ukraynalýlarý mý yoksa sarýþýn mavi gözlü Ruslarý mý? Anlayacaðýnýz bu savaþ bizim savaþýmýz deðil; sarýþýn mavi gözlü Avrupalýlarýn savaþý. Türkiye doðrusunu yapýyor, çekimser kalýyor. Biz ikisine de düþman deðiliz, dostluk peþindeyiz.

 

****

 

SARIÞIN MAVÝ GÖZLÜ

 

Kimi tutalým bilmem ki? Sarýþýn mavi gözlü Ukraynalýlarý mý yoksa sarýþýn mavi gözlü Ruslarý mý? Anlayacaðýnýz bu savaþ bizim savaþýmýz deðil; sarýþýn mavi gözlü Avrupalýlarýn savaþý. Türkiye doðrusunu yapýyor, çekimser kalýyor. Biz ikisine de düþman deðiliz, dostluk peþindeyiz.

Peki NATO ve ABD ile AB de mi bunun peþinde? Öyle olsaydý bu savaþ çýkmazdý. Sarýþýn mavi gözlüler ölmezdi. Ama Irak'ta, Suriye'de, Kuzey Afrika'da 'karakafalar' ölmeye devam ederdi. Avrupa ýrkçýlýkla baþ edemiyor. Sarýþýn mavi gözlü 'üstün ýrk' hayali Hitler'e aitti. Onun hayaleti Avrupa'nýn üzerinde dolaþýyor. Avrupalýyý 'karakafalara' karþý zehirlemeye devam ediyor.

Batýnýn 'press' muhabirleri Ukrayna'da olanlarý yaþlý gözler ve titreyen seslerle dünyaya iletiyor: 'Burada sarýþýn mavi gözlü Avrupalýlar ölüyor' diye aðlýyorlar. 'Burasý Ukrayna, bir üçüncü dünya ülkesi, geliþmekte olan bir ülke deðil' diye sýzlanýyorlar. Karakafalarýn ölmesini normal, Avrupalýlarýn ölmesini sýra dýþý sayýyorlar.

Zelenski NATO'ya, ABD ve AB ye ateþ püskürüyor. Diyor ki 'Nerdesiniz; Neden zamanýnda verdiðiniz sözleri tutmadýnýz? Neden ezdiriyorsunuz bizi?'

Ah be Zelenski, nasýl anlamazsýn seni gaza getirdiklerini. Nasýl anlamazsýn Ukraynalýlar ölürken kýllarýný bile kýpýrdatamayacaklarýný. Oralarda baþkalarý ölürken acýma duygusu kalmamýþ. Yýllardýr o duygu öylesine örselendi ki yeniden yeþerecek kökler kurudu.

Ukrayna nükleer santrallerle dolu bir ülke. Dünyanýn en büyük nükleer santrali Ukrayna'da. Nükleer silah potansiyeline sahip. ABD ve AB onu çekip kendi safýna almak istiyor. Rusya da buna izin vermemek istiyor. Ýt dalaþýnýn sebebi bu. Rusya bu uðurda nükleer savaþý bile göze aldýðýný belli etti ama batý bu resti göremiyor. Çünkü o zaman dünyanýn en az yarýsý ile birlikte mavi gözlü sarýþýn Almanlar, Hollandalýlar ve Ýngilizler de ölecek. Belki beþ yüz yýl dünyanýn hiç bir yerinde ot bitmeyecek. Ýþte bu tehdidi kullanarak Ukrayna'yý kaparýz Rusya'yý köþeye sýkýþtýrýrýz havasýna girdiler; Ukrayna'ya 'yürü be kim tutar seni' diye gaz verdiler. Ama Rusya baktý gördü ki kendisi ölecek. O zaman 'ben öleceksem herkes ölsün' moduna giriverdi. Batýlýlar da gladyatörü satýþa getirip aslanýn önüne atýverdiler. Þimdi de Zelenski 'hani neredesiniz' diye onlara gaz vermeye çalýþýyor. Elindeki en önemli silah Türk SÝHA larý.

Fakat Biden açýkça söyledi; iki ihtimal var. Bunlardan biri üçüncü dünya savaþý. Þimdilik Rusya hariç diðerleri bunu göze alamýyor. Ama o fýçý, patlayýcý yüküyle köþede duruyor. Bir kývýlcým bekliyor.

 

Firuz TÜRKER

05.03.2022

 

Son Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2022 17:58

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.