SARIŞIN MAVİ GÖZLÜ
07 Mart 2022 12:56 / 734 kez okundu!
Kimi tutalım bilmem ki? Sarışın mavi gözlü Ukraynalıları mı yoksa sarışın mavi gözlü Rusları mı? Anlayacağınız bu savaş bizim savaşımız değil; sarışın mavi gözlü Avrupalıların savaşı. Türkiye doğrusunu yapıyor, çekimser kalıyor. Biz ikisine de düşman değiliz, dostluk peşindeyiz.
****
SARIŞIN MAVİ GÖZLÜ
Kimi tutalım bilmem ki? Sarışın mavi gözlü Ukraynalıları mı yoksa sarışın mavi gözlü Rusları mı? Anlayacağınız bu savaş bizim savaşımız değil; sarışın mavi gözlü Avrupalıların savaşı. Türkiye doğrusunu yapıyor, çekimser kalıyor. Biz ikisine de düşman değiliz, dostluk peşindeyiz.
Peki NATO ve ABD ile AB de mi bunun peşinde? Öyle olsaydı bu savaş çıkmazdı. Sarışın mavi gözlüler ölmezdi. Ama Irak'ta, Suriye'de, Kuzey Afrika'da 'karakafalar' ölmeye devam ederdi. Avrupa ırkçılıkla baş edemiyor. Sarışın mavi gözlü 'üstün ırk' hayali Hitler'e aitti. Onun hayaleti Avrupa'nın üzerinde dolaşıyor. Avrupalıyı 'karakafalara' karşı zehirlemeye devam ediyor.
Batının 'press' muhabirleri Ukrayna'da olanları yaşlı gözler ve titreyen seslerle dünyaya iletiyor: 'Burada sarışın mavi gözlü Avrupalılar ölüyor' diye ağlıyorlar. 'Burası Ukrayna, bir üçüncü dünya ülkesi, gelişmekte olan bir ülke değil' diye sızlanıyorlar. Karakafaların ölmesini normal, Avrupalıların ölmesini sıra dışı sayıyorlar.
Zelenski NATO'ya, ABD ve AB ye ateş püskürüyor. Diyor ki 'Nerdesiniz; Neden zamanında verdiğiniz sözleri tutmadınız? Neden ezdiriyorsunuz bizi?'
Ah be Zelenski, nasıl anlamazsın seni gaza getirdiklerini. Nasıl anlamazsın Ukraynalılar ölürken kıllarını bile kıpırdatamayacaklarını. Oralarda başkaları ölürken acıma duygusu kalmamış. Yıllardır o duygu öylesine örselendi ki yeniden yeşerecek kökler kurudu.
Ukrayna nükleer santrallerle dolu bir ülke. Dünyanın en büyük nükleer santrali Ukrayna'da. Nükleer silah potansiyeline sahip. ABD ve AB onu çekip kendi safına almak istiyor. Rusya da buna izin vermemek istiyor. İt dalaşının sebebi bu. Rusya bu uğurda nükleer savaşı bile göze aldığını belli etti ama batı bu resti göremiyor. Çünkü o zaman dünyanın en az yarısı ile birlikte mavi gözlü sarışın Almanlar, Hollandalılar ve İngilizler de ölecek. Belki beş yüz yıl dünyanın hiç bir yerinde ot bitmeyecek. İşte bu tehdidi kullanarak Ukrayna'yı kaparız Rusya'yı köşeye sıkıştırırız havasına girdiler; Ukrayna'ya 'yürü be kim tutar seni' diye gaz verdiler. Ama Rusya baktı gördü ki kendisi ölecek. O zaman 'ben öleceksem herkes ölsün' moduna giriverdi. Batılılar da gladyatörü satışa getirip aslanın önüne atıverdiler. Şimdi de Zelenski 'hani neredesiniz' diye onlara gaz vermeye çalışıyor. Elindeki en önemli silah Türk SİHA ları.
Fakat Biden açıkça söyledi; iki ihtimal var. Bunlardan biri üçüncü dünya savaşı. Şimdilik Rusya hariç diğerleri bunu göze alamıyor. Ama o fıçı, patlayıcı yüküyle köşede duruyor. Bir kıvılcım bekliyor.
Firuz TÜRKER
05.03.2022
Son Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2022 18:58



