PKK, TÜRKÝYE HARÝÇ HERKESLE ANLAÞIR

22 Þubat 2018 22:18 / 1311 kez okundu!

 

 

Türkiye'de bir 'çözüm süreci' vardý; PKK ve HDP ve de onlarýn peþine takýlan sahte 'sollar' hükümet bunu bozdu diye diye bozdular ve 'halk savaþý' stratejisini uygulamaya koydular. Böylece PKK'nýn Türkiye ile 'anlaþmasýnýn' önündeki en güçlü engel kaldýrýlmýþ oldu. PKK da Türkiye dýþýnda herkesle anlaþabilir duruma geldi.

PKK Amerika ile anlaþabilir. Ýran'la, Rusya'yla, Esat'la, Barzani ile hatta hatta DEAÞ'la bile anlaþabilir. Nitekim anlaþmýþ ya da anlaþmaya çalýþmýþ ama istediði gibi olmamýþtýr. Bu anlaþmalarý sýrf Türkiye'yi hedefe koyabilmek için yapmaktadýr. Elinden gelse Türkiye'ye karþý þeytanla bile anlaþýr. Amerikan zýrhlý araçlarýnýn arkasýna kýzýl yýldýz bayraklý Toyotalarla takýlýr.

Aslýnda Türkiye'yi hedefe koyan PKK deðildir. Baþkalarýdýr. PKK onlarýn düdüðünü öttürmektedir. Ona, Türkiye ile savaþma, yapabildiði kadar onu yýpratma görevi verilmiþtir. O da bu görevi yerine getirmektedir. Bu hizmeti karþýlýðýnda kendisine bir takým sözler verilmiþtir. Verilen bu 'sözlere' inanmýþ, canýný diþine takýp söz verenlerin peþine takýlmýþtýr. Bu iþin sonunda kendisine pay çýkacaðýný sanmaktadýr. Türkiye aðzýyla kuþ tutsa, Kürtler için bölgesindeki bütün ülkelerin ilerisinde deðiþiklikler yapsa da PKK ve goygoycularýna yaranamaz. Onun gözünde 'düþmandýr'. Çünkü buna formatlanmýþtýr. Bu da sonunu getirecektir. Onurlu bir barýþa razý olmayanlar, onursuzca yenilgilere mahkumdur.

PKK'ya Türkiye ile savaþma görevi verenler yenilmeden, en azýndan diþ geçiremeyeceklerini anlayýp bu sevdanýn olmayacak dua olduðunu kavramadan PKK yenilemez. Ya da PKK yenilmeden 'ulan bu iþ olmayacak anlaþýlan' düþüncesine ulaþamayacaklardýr. Bu iki mesele böylesine birbirine baðlýdýr.

PKK sýrf kendisine verilen bu görevi hakkýyla yaptýðýný kanýtlamak için Kürtlerin yoðun yaþadýðý þehirleri mayýn tarlasýna çevirmiþ, onlarý elektriksiz, susuz hatta ekmeksiz býrakmýþ, sokaða bile çýkamaz hale getirmiþtir. Kendisine görev veren efendilerinin isteklerini yerine getirebilmek için on binlerce Kürt gencini telef ettirmiþtir. Bu ölümlerin PKK'nýn gözünde hiç deðeri yoktur. Ona göre bunlar, 'amaç uðruna' ölmüþlerdir. Peki 'amaç' nedir? Ölenlere, ölmek üzere sýraya girenlere, Amerikan subaylarýnýn elinden 'bröve' alanlara ne kazandýracak? Kürtlere ne kazandýracak? Diyelim ki kazandýrdý. Bu bedel çok pahalý bir bedel olmayacak mý?

Eðer çözüm süreci devam etseydi PKK tasfiye olacaktý. Daðdaki Kürt gençleri ana baba ve akrabalarýnýn yanýna dönecek, yarýnlarýna yönelik planlar yapacaklardý. HDP herkesin gözünde meþru bir partiye dönüþecekti. Belki de barajýn çok üstünde oylar alýp, Türkiye'yi kendisi de ülkesi olarak benimseyip onun demokratikleþmesine ve geliþmesine katkýlar sunacaktý. Belki de bu gün kurulmakta olan seçim ittifaklarýnda farklý bir yerde olacaktý. Bunu seçmediler. Bunu seçmelerine izin verilmedi. Kim vermedi izin; 'Bu iþ için baldýran zehri bile içmeye hazýrým' diyen Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan mý? Erdoðan bunlarýn olmasýný istemeyip masayý devirdi öyle mi?

 

Firuz TÜRKER

22.02.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Þubat 2018 01:24

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.