KABAK TADI VERDİ ARTIK

28 Aralık 2018 06:25 / 1043 kez okundu!

 

 

Ama bu oğlum bak git modunda olmak bir cesaret veriyor bir cesaret veriyor bu ağzı bozuklara, artık iyice suyunu da çıkardılar. Özgür Özel'in meclisteki terbiyesizliği, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in haddini bilmezliği, Uğur Dündar'ın Monseiur pozundaki provokatörlüğü hepten tüy dikti. Bir de bunlara her hafta grup konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun efelenmelerini ekleyin.

 

****

 

KABAK TADI VERDİ ARTIK

 

Bu saldırgan kesim seçim meçim kazanamaz. Birilerini kışkırtıp darbe de yaptıramaz. Halkı ayaklandırıp o yolla da iktidara gelemez. Bu yaptıklarından ötürü halkın değil bunlara sempati duyması, gittikçe sıtkı sıyrılmaktadır. Peki, neden yapıyorlar? Başka bildikleri yok ki. Asarız keseriz, bacağından sallandırırız, mahzende zehirleriz. Yurt dışına kaçacak geri getiririz.... Hangi güçle diye sorarlar adama. Karşı taraf hala 'oğlum bak git' modundaysa bunların cüssesinin ancak bir ağız dalaşına müsait olduğunu bildiğinden.

 

Ama bu oğlum bak git modunda olmak bir cesaret veriyor bir cesaret veriyor bu ağzı bozuklara, artık iyice suyunu da çıkardılar. Özgür Özel'in meclisteki terbiyesizliği, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in haddini bilmezliği, Uğur Dündar'ın Monseiur pozundaki provokatörlüğü hepten tüy dikti. Bir de bunlara her hafta grup konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun efelenmelerini ekleyin.

 

Bunlar hakaret ve tehditten başka şey bilmezler mi? Karşı tarafın sinir uçlarıyla oynayarak tatmin mi oluyorlar? Başarısızlıklarını ve halk tarafından tercih edilmemiş olmanın ezikliğini böyle mi atmaya çalışıyorlar? Kaç gündür Dündar, Akpınar ve Gezen'in sergilemiş olduğu ayar düşüklüğü üzerine açıktan yazmak istemedim. Çünkü o taraf, ne zaman bir sanatçı ya da sporcu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıksa sosyal linçe uğratıyor. Elini sıkmak ne kelime, biz de şurada hatalıyız, AK Parti de şu konuda haklı galiba gibisinden bir şey söylese, anında giyotine gönderiliyor. Aynı gemideyiz, dedi diye Behzat Ç’nin başına gelmeyen kalmadı. Tabi onların bu tutumu da bu tarafta tepki topluyor. Böyle pespayelikler aslında hak ettiği karşılığı buluyor. Hatta az bile karşılık buluyor. İşte ben bu kervana dahil olmak istememiştim. Ama edepsizlik öyle had safhada ki, insanın dilini tutması mümkün değil.

 

Ne yaptı 'diktatör' dedikleri, ayaklarından asmak istedikleri, Menderes'in Demirel'in başına gelenlerin darısı bunun başına dedikleri Cumhurbaşkanı karşılığında. Mahkemeye başvurdu. Milli savunma bakanı da aynını yaptı. Ne yazık ki onlar, tutuklayın getirin ulan şunları, alın siyasi şubede ifadelerini diyecek kadar 'diktatör' değiller. Diktatörlüğün de hakkını veremiyorlar. Çekin Filistin askısına o 150 kiloluk olanını, görsün bakalım bacaklarından asılmak neymiş diyemiyor. Çünkü bu diktatörün döneminde Filistin askısı günleri de mazide kaldı. Ya da sadece FETÖ’cülerin fantezilerinde.

 

Ama buna rağmen bir kampanya başlatıldı bu rezil kesim tarafından ki; aklımdan geçenleri yazmam farz oldu. Bu yenir yutulur olmayan söylediklerini ifade özgürlüğü kılıfına sarmaya kalkıştılar. İyi, birisi çıksın anana sövsün fikir özgürlüğü de. Yok Cumhurbaşkanı emir vermiş de, savcılar soruşturma başlatmış da. Yani söylenenlerde hiç hakaret içerir ve ya darbe şakşakçılığı sayılacak bir şey yok da, ya da savcılar, 'adam sen de kim ne derse desin ağzını mı büzeceğiz, fikir özgürlüğü der geçeriz' rehavetinde de, Cumhurbaşkanı emir vermiş, 'çağırın şunları, alın ifadelerini' demiş de onun üzerine savcılar atağa kalkmış. Yoksa ne var söylenenlerde 'mizah' canım, mizah. İşte bu pişkinlik ve hem kel hem fodul pozisyonlarını görüp de normal birinin çileden çıkmaması mümkün değil. 

 

Adamın birisi oğluna sinirlenmiş, 'sen adam olamayacaksın' diye azarlamış. Delikanlının da onuruna dokunmuş evi terk etmiş. Gitmiş, sebat etmiş, okumuş ve vali olmuş. Tayinini de kendi memleketine çıkartmış.  Kentine gelip makam koltuğuna oturur oturmaz hemen köydeki babasını getirmelerini emretmiş. Gidip yaşlı adamı makam otosuyla getirmişler, valinin karşısına oturtmuşlar. Vali babasına çay kahve ikram etmiş, sonra da demiş ki; 'Baba bak sen bana adam olamazsın dedin ama ben vali oldum' demiş.

 

Yaşlı adam boynunu büküp; 'oğlum, ben sana vali olamazsın demedim ki, adam olamazsın dedim. Sen adam olabilseydin bu yaştaki babanı ayağına getirtmez, gelir elimi öperdin' diye cevap vermiş.

 

Hamiş; biz size sanatçı değilsiniz demedik. 'Adam' değilsiniz dedik...

 

Firuz TÜRKER

27.12.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.