ÝÞTE O BAYRAK

23 Aralýk 2021 23:35 / 747 kez okundu!

 

 

Bu bir baðýmsýzlaþma mücadelesidir. Emperyalizmin en güçlü ekonomik enstrümanlarýndan olan kur baskýsýna karþý görece de olsa bir baðýmsýzlaþma, bu baskýnýn etkisini azaltma mücadelesi.

 

****

 

ÝÞTE O BAYRAK

Türk Bayraðý görselleri… Dalgalanan Türk Bayraðý resimleri

Dün 18 TL.sýný gören Dolar bugün 13 liranýn altýnda. 20 TL.sýný gören Euro ise 14.5 seviyelerinde. Ben bunlarý yazarken bu seviyelerdeydi ve iniþ de devam ediyordu. Dikkat edin, bir günde oluyor bunlar bir kaç yýl ya da ayda deðil.

Ne þimdi bu? Nedir bunun izahý? Bu tabloya bakýp da bunun bir milli ekonomik mücadele olduðunu anlamamakta direnenleri ahmaklýkla falan itham etmeyeceðim. Çünkü durum, ahmaklarýn bile anlayabileceði kadar açýk.

Ortada halk yararýna, millet ve ülkemiz yararýna bir mücadele veriliyor. Ülkemize ekonomik saldýrý baþlatmýþ güçler kurlar üzerinden hamle yapýp dövizi yükselterek halký paniðe sevk etmeye çalýþýyor, iktidar da gerekli önlemleri alýp bunu geri çekmeyi baþarýyor, pes etmiyor.

Bu bir baðýmsýzlaþma mücadelesidir. Emperyalizmin en güçlü ekonomik enstrümanlarýndan olan kur baskýsýna karþý görece de olsa bir baðýmsýzlaþma, bu baskýnýn etkisini azaltma mücadelesi.

Bunda anlamayacak bir þey yok. Ama anlamamakta ýsrar edenler bunu niye yapýyor? Niye bu mücadelenin yanýnda deðil de karþýsýnda konum alýyor? Onlar için iktidar kötü imaj kazansýn da ne olursa olsun, isterse Türkiye batsýn. Klasik, 'bana yar olmayaný baþkasýna da etmem abi' taktiði. Bunlar neyi kime 'yar etmek' istemiyorlar? Türkiye'yi AK Parti'ye. Sebep? Kendilerine argüman kalmýyor. Onlar da çareyi ülkemize ekonomik saldýrý baþlatýp sürdürenlerin yanýnda saf tutmakta buluyorlar. Alkolizme karþý mücadelede nasýl alkolün yanýnda saf tuttularsa bu ekonomik mücadelede de faiz indirimlerini kösteklemek, döviz spekülasyonu ile ülkeyi çökertmek isteyenlerin yanýnda saf tutuyorlar. Bir de bunu dini gerekçelere baðlamýyorlar mý? Yani gerekçe o olsa ne olacak inmeyecek mi sömürü faizi? Evet; dinen faiz haram. Ýyi de bunun nesi kötü? Efendim döviz yükselirmiþ de ekonomi ve vatandaþ kötü etkilenirmiþ. Fakat bunu iktidar yapmýyor ki, onu yolundan alýkoymak isteyenler yapýyor. Kavga bu. Yara bere almadan olur mu? Elbette zarar da görülecek ama bu kumpastan kurtulunmak isteniyorsa o meþakkatlere katlanýlacak. Nerde görülmüþ lay lay lom kurtuluþ mücadelesi. Emperyalist baðýmlýlýktan nasýl kurtulunur sanýlýyor?

Ya insan, yüksek faiz politikasýnýn sonlandýrýlmasý için yapýlan bir mücadeleye karþý çýkar mý? Ama çýkýyorlar iþte. 'Bunlar faizi düþürdü, bütün bu kur zýplamasý ondan oluyor' demeye getiriyorlar. Bu kur zýplamasýna sebep olanlar da zaten bu düþünce yayýlsýn istiyorlar. Bu propagandayý yapanlar doðrudan Türkiye karþýtlarýnýn, onu yeniden avuçlarýnýn içine alýp istedikleri gibi sömürmek isteyenlerin deðirmenine su taþýyor. Böyle bir mücadele yapýlmasýn, onlarýn kurallarýna boyun eðilsin, iþler eskisi gibi gittiði kadar gitsin' demeye getiriyorlar. Eski sistem, eski sistem diye tutturmalarýnýn sebebi de budur. Çünkü cumhurbaþkanlýðý hükümet sisteminde o eski dolaplarý çeviremiyorlar.

Çok þükür bu bayrak açýlmýþ, ahali er meydanýnda emperyalizmle boy ölçüþmeye davet edilmiþ ve kavgaya icabet etmiþtir. Halkýn çoðunluðu onlara deðil, doðruya inanýyor.Türkiye'yi yeniden diz çöktürmek isteyenlerle iþbirliði yapan sistem karþýtlarý da verecek mücadelelerini ama iþte o bayrak inmeyecek daha. Bilinsin.

Firuz TÜRKER

22.12.2021 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.