HEY DEVRİMCİ HEY DEVRİMCİ

11 Mart 2021 12:25 / 2430 kez okundu!

 

 

68 Kuşağının çok iyi bildiği, 70 li yıllarda üniversite okuyanların da kulağına bolca çalınmış bu marşı o kuşaklardan duymayan hemen hemen yok gibidir. Dev-Genç marşı olarak bilinir ve şöyle başlar;

 

****

 

HEY DEVRİMCİ HEY DEVRİMCİ

 

68 Kuşağının çok iyi bildiği, 70 li yıllarda üniversite okuyanların da kulağına bolca çalınmış bu marşı o kuşaklardan duymayan hemen hemen yok gibidir. Dev-Genç marşı olarak bilinir ve şöyle başlar;
Hey Dev-Gençli
Hey Dev-Gençli
Savaş vakti yaklaştı
Al silahı vur beline
Emperyalizme karşı
70 li yıllarda Dev-Genç'in yöntemlerini benimsemeyen diğer 'devrimci' fraksiyonlarca başlıkta yazdığım gibi değiştirilerek söylenmiştir.
O yılların devrimcilerine göre Türkiye emperyalizme bağımlı (ki bu doğru idi) bir ülke, Türkiye'yi sömüren, istediği gibi çekip çeviren emperyalizm de ABD idi. Türkiye'deki iktidarlar da ABD tarafından kurulup bozulan, gelen talimatlara uyma konusunda çekince gösteren olursa ABD ve NATO güdümündeki sözde TSK tarafından darbe ile devrilen Amerikan uşağı, iktidarlardı. Devrimciler de güya bu danışıklı dövüşü devrim yoluyla bozup ülkeyi bağımsızlığa kavuşturacaklardı. Bu marşta geçen bele vurulacak silahın tetiği, Amerikan emperyalizmine karşı çekilecekti.
Yıllar geçip Sovyetler Birliği dağılıp sosyalizm düşüncesi de hayal çıkınca, şimdinin 'devrimcileri' de (bilmem hala bu marşı söyleyenleri var mıdır) evrimleşip silahı, Amerikan emperyalizminden, gerçekten ona karşı mücadele veren bir iktidara ve Sünni İslam inancına yönelttiler. Bütün ülkelerin işçileri ve ezilen halklar birleşinizden, Türkiye'nin tüm ateistleri siyasal İslam'a karşı birleşiniz noktasına vardılar. Hatta bunların bir kısmı, en azından ununu eleyip eleğini asmak yerine gittiler Amerikan emperyalizminin para, silah-mühimmat ve lojistik olarak beslediği PKK nın legal görünümlü siyasi yapılanmasına kapılandılar. Bir kısmı bilfiil dağa çıkıp PKK forması kuşandı. Dağa çıkmaya gözü yemeyen, HDP ye de bulaşmak istemeyen bir kısmı da medya kurumlarında yuvalanarak sözde 'devrimci-demokratik' yavelerle iktidara salvolar gönderir oldular.
Hele bu devleti emperyalizme karşı savaş vererek kurmuş olmakla övünen bir partinin başına bir porno kaset marifetiyle geçmiş, 'devrimci Kemal'im ben' diye göğsünü yumruklayan birisi var ki o partiyi Amerikan uşağı ve aparatı FETÖ nün oyuncağı haline getirdi. Amerikan'ın günümüz Gurkaları PKK ile kucak kucağa yaptı. Türkiye'de muhalefeti örgütleyip iktidarı düşüreceğiz diyen Biden'ın seçildiği anlaşılınca ona kutlama mesajı gönderen tek muhalefet lideri oldu.
Peki bunların el birlik devirmek istedikleri iktidar ne yapıyor? Emperyalizme boyun eğmiyor; mavi vatana sahip çıkıyor; Libya, Somali, Azerbaycan gibi mazlum ülkelere omuz veriyor; emperyalistler tarafından per perişan edilen Suriye halkına el uzatıyor; emperyalizmin ülke içindeki kollarını kesiyor; ülkeyi bir baştan bir başa imar ediyor; savunma sanayini millileştirip ayağa kaldırıyor; uzaya gitme programları yapıyor; halkın yaşam düzeyini yükseltiyor; demokratik reformlar yapıyor...
Ama yeni nesil sözde 'devrimciler' bunların hiç birine inanmıyor. Amerika'nın besleyip semirttiği PKK ile bir olup 'halk savaşı' vererek 'devrim' yapacaklarını sanıyor. Ama o devrimle ne iş tutacaklarını bilmiyor.
Yaaa... İşte böyle. Hey devrimci, hey devrimci nereden nereye di mi?
Firuz TÜRKER
06.03.20211

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.