FETÖ'YE KARÞI MÜCADELE DEMOKRASÝ MÜCADELESÝDÝR

21 Temmuz 2018 00:57 / 1212 kez okundu!

 

 

Bu kanser bu devletin içinden temizlenmeden ne baðýmsýzlýk olur, ne demokrasi olur, ne de ülkemizin üstünde egemenlik kurmuþ emperyalist devletlerle eþitlikçi iliþki olur. Onlar bu yaratýðý, hatta devletin ve toplumun içinde örgütledikleri diðer aparatlarý kullanarak bütün o süreçleri engellemek istiyorlar. Bu uðurda ellerinden geleni artlarýna koymayacaklar. Ne sandýnýz; emperyalist hegemonyadan kurtulmak, baðýmsýz ve demokratik bir devlete dönüþmek o kadar kolay mý?

 

****

 

FETÖ'YE KARÞI MÜCADELE DEMOKRASÝ MÜCADELESÝDÝR

 

OHAL Kalksýn. Tamam, kalksýn. Doðru düzgün demokrasi OHAL ile olmaz. Ýyi de bu çok yuvarlak bir söz. Her þart altýnda mý yani? O zaman OHAL niye var? Kaldýralým gitsin. Ýsteyen istediði gibi çalýp oynasýn; öyle mi? Alýn iþte kalktý.

Bu ülke bir askeri darbe tehdidi yaþadý. Öyle böyle deðil. Düpedüz bir iþgal kalkýþmasýydý bu. Baþarýlý olsalar Türkiye iç savaþa sürüklenecek; PKK bir yandan, DEAÞ baþka bir yandan Türkiye topraklarýna girecek; ortalýk yangýn yerine dönecek; Irak, Suriye gibi ülkelerin durumuna düþecektik Ardýndan gelsin koalisyon güçleri. Bunun tetikleyicisi de FETÖ’cü darbe olacaktý. Zaten darbe öncesi, bu planýn çaktýrmadan propagandasýný yapan soysuzlar, 'NATO müdahale etsin' diye söylenip duruyorlardý.

Darbe baþarýlý olamadý diye karalar baðlayanlar, akþam darbecilerle yatmýþ olup da sabah erkenden gelip bu darbe giriþiminin bu kadar da olmadýðýný ortalýða yaymaya çalýþanlar, iþin böyle olmadýðýna inanmaz görünüyor. Abartý sayýyor. Milleti de bu adi yalana inandýrmak istiyor. Amaçlarý darbeyi önemsizleþtirip, darbecileri korumak. Bu arada darbenin sonuçlarýndan faydalanmayý ummuþ olanlarýn konumlarýný yeniden saðlamlaþtýrmak, Ýyi de istihbarat raporlarý var. O füze rampalarý ne demeye yola koyulmuþtu o zaman.

Bunu da 'demokrasi için' yaptýklarý izlenimi vermeye çalýþýyorlar. Demokrasilerde OHAL e yer var. Yaþadýðýmýz þartlar 'olaðan' þartlar mýdýr ki...

Bu FETÖ’nün yaklaþýk kýrk yýldýr devletin içinde kuluçkalanmýþ bir “alien” olduðu ortaya çýkmadý mý? Siz bakmayýn kýrk yýl denildiðine, aslý esasý NATO'ya giriþle baþlamýþ olan gladyonun gayrý meþru çocuðudur o. CIA yapýmýdýr. Sadece bizim için deðil, tüm Ýslam ülkeleri için tasarlanmýþ bir robotektir. Karýþtýrýcý ve emperyalist müdahaleye zemin hazýrlayýcý bir mikser. Türkiye'yi ele geçirip, kendine göre bir 'rejim' oluþturma gibi bir amacý varmýþ görünse de asýl amacý ülkemizi emperyalist müdahaleye altýn tepsi içinde sunmaktýr.

Bunlarýn sýzmadýklarý kurum, siyasi parti, sivil toplum kuruluþu vs kalmamýþtýr. Tam bir ajan örgütü. Zaten yayýn organlarýnýn adý da 'sýzýntý' idi. Devletin en kýlcal damarlarýna kadar yuvalanmýþlar. Cumhurbaþkanýnýn, Baþbakanýn, MÝT baþkanýnýn, Genel Kurmay baþkanýnýn odalarýna varýncaya kadar her yere dinleme cihazý yerleþtirmiþler, genel  kurmayýn kozmik odasýna bile girmiþler. Þimdi bu metastaz vücutta dururken demokrasi mümkün mü? Bir 'meczup' kalkýp sokakta mini etekli ya da þortlu bir kýza tekme atýyor, mahkemeye çýkarýyorlar hakim hop, salýyor. Bakýyorsun bir süre sonra bu hakim FETÖ’cü çýkýyor. Maksat ne? Seküler denilen kesimi hoplatýp kendileri ile savaþan bu iktidarý yýpratmak. Az buz oynamadýlar bu oyunlarý. Son son, Adil Öksüz’ü arayan emniyet biriminin baþýndakiler bile FETÖ’cü çýktý. Ciðerlerden temizliyorsun pankreastan patlak veriyor. Samsun'da Ogün Samast'la fotoðraf çektirmekten tutun da Yasin Hayal'i organize etmeye varýncaya kadar Hrant Dink cinayetinin arkasýnda bunlar. Zirve yayýnevi, rahip Santoro cinayetlerinin arkasýnda da bunlar. Alýn iþte size 'derin devlet'.

Bunlarýn piþman olmuþluðu, olacaðý falan yok. Hapishaneler bunlarla dolu. Öyle ki, diðer suçlardan mahkumlara yer bile yok. Þeyhleri ha bire bunlara umut pompalýyor. Çýkýp da ortalýðý yangýn yerine çevirebilme umuduyla yaþýyorlar. Hala bile silahlý kuvvetlerinden diðer devlet kurumlarýna varýncaya kadar gizli gizli örgütlenme yürüten kriptolara sahipler. Bu kanseri saðlam bir ameliyat kesip atmaya yetmiyor. Ardýndan bir de radyoterapi, kemoterapi falan da gerekiyor. Ýþte OHAL ameliyat ise, OHAL'den sonra yapýlan düzenlemeler de kemoterapi. Ýpin ucunu gevþetmeye hiç mi hiç gelmez. Yoksa atý alan Üsküdar'ý aþar. Aptal aptal konuþmasýn kimse, bunlar 'sýradan' FETÖ örgütü deðil; CIA tarafýndan uzayda kuluçkalandýrýlmýþ bir “alien”.

''Ýyi ama bunlarý bu iktidar güçlendirdi, onlarýn zamanýnda oldular ne oldularsa, Erdoðan bile 'piþmaným' demedi mi''diye dikkatleri bunlarýn üzerinden alýp bunlarýn darbesine maruz kalmýþ ve de bunlara karþý amansýz bir savaþ açmýþ iktidar partisine yöneltmeye çalýþanlara okkalý bir küfür edesim geliyor. Bunu diyenler FETÖ’yü aklayýp, sanýk sandalyesine onun yerine iktidar partisini ve onun liderini oturtmak isteyenler. Zaten FETÖ’nün derdi de oydu. Bunlar aslýnda FETÖ ile iþ tutanlar. Bu iktidarý devirmek için FETÖ’den medet umanlar. Þimdi FETÖ devreden çýkarýlýnca 'biz sonra onsuz nasýl deviririz' diye eli apýþ arasýnda kalacak olanlar. Kendilerinden vazgeçmiþler, FETÖ’ye umut baðlamýþlar. Ya onunla doðrudan baðlantýlýlar, ya amaç birliði yapmýþlar, ya da bütün bunlara saf saf (hani iþler bu safhaya geldikten sonra saflýða da pek inanasým gelmiyor artýk ama) 'inanmýþ' olanlar. Ama ne olursa olsun hepsi FETÖ’nün ve onun arkasýndaki 'üst akýl'lý amcanýn deðirmenine su taþýyorlar. Geçmiþe mazi denir. Bu gün kim mücadeleyi yürütüyor, kim tavsatmaya, savsaklatmaya çalýþýyor ona bakalým.

Bu kanser bu devletin içinden temizlenmeden ne baðýmsýzlýk olur, ne demokrasi olur, ne de ülkemizin üstünde egemenlik kurmuþ emperyalist devletlerle eþitlikçi iliþki olur. Onlar bu yaratýðý, hatta devletin ve toplumun içinde örgütledikleri diðer aparatlarý kullanarak bütün o süreçleri engellemek istiyorlar. Bu uðurda ellerinden geleni artlarýna koymayacaklar. Ne sandýnýz; emperyalist hegemonyadan kurtulmak, baðýmsýz ve demokratik bir devlete dönüþmek o kadar kolay mý? Yani bize, 'aaa.... öyle mi istiyorsunuz, buyurun o zaman, nasýl isteseniz öyle olsun' mu diyecekler. Elbette fitil fitil burnumuzdan getirmeye çalýþacaklar. FETÖ’nün iþinin bitirildiðini de sanmayýn sakýn. O bir “alien”. Týpký korku filmlerinde olduðu gibi, tam öldüðünü sanýp arkanýzý döndüðünüzde elindeki býçaðý ile kanlar içinde ayaklanmaya hazýr. Ama er geç bu ülke baþaracaktýr.

 

Firuz TÜRKER

21.07.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018 12:35

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.