DANIÞIKLI DÖVÜÞ

11 Mart 2021 13:54 / 3741 kez okundu!

 

 

Ýmamoðlu bir tweet attý çarþý karýþtý. Kýlýçdaroðlu baþta olmak üzere CHP'liler safa yatýyor. 'Ne var bunda' demeye getiriyorlar. ÝYÝ Parti cephesinde de Akþener baþta olmak üzere önemli bir kesim bunu olaðan karþýlýyor. Ama bir kesim de içine sindiremiyor. Millet ittifaký, Millet Ýttifaký olalý böyle zulüm görmedi gibi bir durum var. Bir ayrýþma var gibi kamuoyuna yansýyor ama acaba öyle mi?

 

****

 

DANIÞIKLI DÖVÜÞ

 

Ýmamoðlu bir tweet attý çarþý karýþtý. Kýlýçdaroðlu baþta olmak üzere CHP'liler safa yatýyor. 'Ne var bunda' demeye getiriyorlar. ÝYÝ Parti cephesinde de Akþener baþta olmak üzere önemli bir kesim bunu olaðan karþýlýyor. Ama bir kesim de içine sindiremiyor. Millet ittifaký, Millet Ýttifaký olalý böyle zulüm görmedi gibi bir durum var. Bir ayrýþma var gibi kamuoyuna yansýyor ama acaba öyle mi?

Kayýkçý dövüþünü kenara alýp olaya gerçekler açýsýndan bakmaya çalýþacaðým. Amerika, Biden'ýn açýkça ifade etmekten bile çekinmediði gibi Erdoðan'ý düþürme ve Türkiye'de kendine kul-köle bir iktidar oluþturma amacýný artýk perdeleme gereði bile görmüyor. Nasýl yapacaklar bunu? 'Muhalefetle iþbirliði' yaparak.

Þimdi bir de siyasi aritmetiðe bakalým. Erdoðan'ý düþürmek için % 50'yi geçmek þart. CHP-HDP ile oluyor mu bu? Hayýr. CHP-ÝYÝ Parti ile oluyor mu; o da hayýr. CHP-HDP-ÝYÝ parti ile oluyor mu? O da hayýr ama þans artýyor. Saaadet, DEVA, Gelecek Partisi gibi 'ufaklýklarý' da toplarsan, zaten mini minnacýk sözde 'sol' da buna dünden teþne; böyle bir yamalý bohça ile bunu yapabilme ihtimalleri beliriyor. Darbe de yapmaya gözleri yemediðine göre bundan baþka da çareleri yok. Bu gerçekleþsin, AK Parti iktidarý bir kere devrilsin de ondan sonrasý kolay. Bu tablo ile ülke nasýl yönetilecek diye kafa yormayýn. Amerika halleder. Darbe ile iktidar düþürüp de yerine kendine açýktan uþak yönetimler kurabilen Amerika bunu mu yapamayacak?

Tabi bu oyunu hayata geçirmenin zorluklarý var. ÝYÝ Parti tabanýnýn önemli bir bölümü HDP'yi PKK'nýn siyasi uzantýsý; HDP'nin de büyük çoðunluðu ÝYÝ Parti'yi 'ýrkçý-faþist' görüyor. Üst düzey yöneticiler bir araya gelse bile tabanlarý bu gayrimeþru evliliðe ikna etmek zor. Fire verme ihtimali çok yüksek. Ýþte bunun için bu iki parti arasýnda ýsýnma turlarý düzenleniyor. Çöpçatanlýðý da CHP yapýyor. 'Kahvaltýya gel yumurta rafadan' türü muhabbetler aslýnda kýzý oðlana yanaþtýrma denemeleri.

Þu son tweet olayýnda da bence þeytani bir oyun var. Bu tweet konuþularak atýldý. Akþener'in, HDP'lilerin, CHP'lilerin hayda hayda bu iþten önceden bilgisi var. ÝYÝ Parti'den çatlak ses çýkabileceðini de hesaba kattýlar. Zayýf bir ihtimal ama o çatlak ses de oyunun bir parçasý olabilir. Çünkü ÝYÝ Parti tabaný bu tüviti sineye çekmez. Orayý yumuþatmak lazým. O nedenle ÝYÝ partiden buna bir gürleyen olmalýydý. Zamanla nasýlsa sular durulur.

Diyelim ki ÝYÝ Parti'den ayaða kalkanlar bu iþin dýþýndaydýlar da hissettikleri gibi, ya da tabanlarý açýsýndan zorlanacaklarýný düþündükleri için böyle fevrilik gösterdiler. CHP'de 'Atatürk mü; Mustafa Kemal mi?' tartýþmasý nasýl sönümlendi ise bu da öyle sönümlendirilmeye çalýþýlacak. 2023'e kadar böyle böyle bir kaç olay daha yapýlýp rahmetlinin deyimiyle 'kadayýfýn altý' kýzartýlmaya çalýþýlacak.

Ben bu oyunun görünen aktörlerin dýþýndan geliþtirildiði kanýsýndayým. Bu akýl ne Ýmamoðlu'nda var ne de Kýlýçdaroðlu'nda. Hatta ne de Akþener'de. HDP de ise hiç yok. Onlar çoktandýr baþkalarýnýn aklýyla hareket ediyor zaten. FETÖ Aklý bu. Daha doðrusu CIA aklý. Amerika stratejisini bu tür taktiklerle adým adým hayata geçirmeye çalýþýyor. O bohçaya yama üstüne yama atmaya uðraþýyor. Bunun için þimdiden 'muhalefetle iþbirliði' içinde 2023'e giden yola azap ve ihanet taþlarý döþemeye uðraþýyor. Bunlardaki akýl, þeytanda yok. Ama þeytan varsa hayr da var. Türkiye 2023'de kaderini oylayacak. Ya istiklal ya kölelik...

 

Firuz TÜRKER

10.03.2021

Son Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021 16:29

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.