CHP OLAYLARA ÞAÞI BAKIYOR

13 Þubat 2018 00:33 / 840 kez okundu!

 

 

Anladýk; Afrin'e girilmesini önlemek istiyorlar. Fakat bunun sebebi asla oranýn 'kan gölüne dönmesinden' endiþe etmeleri deðil. Öyle olsa, PKK Türkiye'nin þehirlerini mayýn tarlasýna çevirirken de endiþe eder ve PKK'ya tavýr koyarlardý. Bunu yapmadýklarý gibi, tam tersini yaptýlar. 'Onlara þefkatli davranýn' anlamýna gelecek açýklamalar yaptýlar. Sonra Afrin'in nüfusu üzerinde bir türlü kafa karýþýklýðýný aþamýyorlar. Kýlýçdaroðlu ilk açýklamasýnda 300 bin demiþti. Engin Altay 400 bin dedi. Kýlýçdaroðlu Hürriyet'e verdiði röportajda 500 bine yükseltti. Bunun ne önemi var diyeceksiniz. Ciddiyet yok. Çünkü tezlerini nüfus üzerinden temellendiriyorlar.

Daha bu bir þey deðil. Kýlýçdaroðlu neler demiþ. 'Ne kadar girilmesi gerekiyorsa o kadar girelim' demiþ. Peki ya Afrin'e de girilmesi gerekiyorsa. O sanýyor ki bütün bunlar Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn talimatý ile oluyor. Zahmet edip Genel Kurmaya sorsaydý ya. Bu askeri harekatta askerin görüþü ne? 

Afrin'e girilirse kimin terörist kimin sivil olduðu ayýrt edilemezmiþ.Bu endiþeyi Amerika Rakka'da taþ üstünde taþ býrakmazken de hissetmiþ miydi? Bu konuda herhangi bir açýklamasý olmuþ muydu? Hayýr. Dün kaybedilen þehitlerin, sivillerin arasýna gizlenmiþ teröristlerin attýklarý el bombalarýyla olduðunu da mý izlememiþ haberlerden?

Suriyeliler burada keyif çatarken bizim askerimizin onlarýn vatanlarýný korumaya çalýþýrken þehit edilmeleri olmazmýþ. Gitsinler, kendi vatanlarýný kendileri savunsunlarmýþ. Gerekirse bunlarý eðitip oraya göndermeliymiþiz. Peki ya ÖSO ne? Suriyelilerin 'keyif çattýklarý' ise kuyruklu yalan. Bir sýðýnmacý kampýný görmüþ mü hiç? Görseydi nasýl 'keyif çatýldýðýný' da görmüþ olurdu.

Üç beþ gün önce ÖSO'ya söylemedik lafý býrakma, þimdi de kalk, eðitelim gönderelim savaþsýnlar de. Ýþte eðitilmiþ bunlar. Orada da savaþýyorlar. TV'lerde ÖSO üyeleri ile ilgili röportajlar yayýnlanýyor. Hemen hepsi de buradaki kamplardan, savaþmak üzere oraya gidenler.

Onlarýn vatanlarýný biz mi savunacaðýz, saçmalýðýna gelince. Bunlarýn güney sýnýrýmýza Amerika tarafýndan 5 bin TIR, 2 bin uçak silah yýðýldýðýndan haberi yok. Saðýr sultan duymuþ. bunlar görmemiþler duymamýþlar. O silahlarýn ülkemize yönelik olduðunu sanmýyorlar, ya da saklamaya çalýþýyorlar. Yani Türkiye durduk yerde mi bu harekata kalkýþtý. Amerika söz verdiði gibi PYD'nin Afrin ve Münbiç'ten çekilmesini saðlasaydý, onlarý silaha boðmamýþ olsaydý bu harekat olur muydu? Amerikalý generallerin PYD'lilerle sarmaþ dolaþ olduklarýný da mý görmemiþler? Bu PYD ordusu kime karþý kuruluyor; Amerika niçin yalan üstüne yalan kývýrýp, bu iþi gargaraya getirmeye çalýþýyor?

Niçin bu kadar demagoji yapýyorlar. Onlarýn bu harekata destekleri yalan. Amerikan tezlerini savunuyorlar ama açýktan söylemeye cesaret edemiyorlar. Amerika da Afrin'e, Münbiç'e girilmesin istiyor. Bu uðurda neredeyse çatýþmayý göze almýþ resmi veriyor. Ne yazýk ki CHP yönetimi, ikbal hevesinin, Amerika'nýn Türkiye üzerindeki hesaplarýný gerçekleþmesiyle karþýlanabileceði hesabý içindedir. Harekatý 'sonuna kadar destekliyorlarmýþ'. Ýþte destekleri böyle. Türkiye kuþatýlmaya çalýþýlýrken onlar Türkiye'nin elini kolunu baðlamaya çalýþýyorlar. Onlarýn desteði, Türkiye'nin çýkarlarýnýn ardýnda durarak deðil, göðsünden iterek oluyor. Yapmak istedikleri yere düþürmek.

 

Firuz Türker

12.02.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.