BUGÜN DEMESE YARIN DİYECEKTİ

25 Nisan 2021 09:22 / 542 kez okundu!

 

 

"ABD Kongresinin her iki kanadı da 2019 da 'Ermeni soykırımını' tanıyan kararlar almıştı zaten. Yani, nikah kıyılmış sıra düğüne gelmişti. O da bu gün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün illa olacaktı. Ayrıca Biden 'soykırım' diyen ilk başkan değil. 1981 Yılında Ronald Reagan da kullanmıştı aynı ifadeyi. O zaman kıyamet kopmadıysa şimdi de kopmaz. Ortalığı velveleye vermenin anlamı yok. Aksi durum, Ermenilerin işine yaramasa da Biden'a yarar."

 

***

BUGÜN DEMESE YARIN DİYECEKTİ
Amerikan devlet Başkanı Joe Biden, 1915 olayları ile ilgili bu gün yaptığı açıklamada 'soykırım' kelimesini kullandı. Bu da Türk medyasında anında manşetlere çıktı. Devlet yetkililerinden telaşlı açıklamalar geldi. İyi de bunda şaşacak ne var?
ABD Kongresinin her iki kanadı da 2019 da 'Ermeni soykırımını' tanıyan kararlar almıştı zaten. Yani, nikah kıyılmış sıra düğüne gelmişti. O da bu gün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün illa olacaktı. Ayrıca Biden 'soykırım' diyen ilk başkan değil. 1981 Yılında Ronald Reagan da kullanmıştı aynı ifadeyi. O zaman kıyamet kopmadıysa şimdi de kopmaz. Ortalığı velveleye vermenin anlamı yok. Aksi durum, Ermenilerin işine yaramasa da Biden'a yarar.
Biz kendi işimize bakalım. Bu gün Cumhurbaşkanının Ermeni patriğine hitaben yaptığı açıklama çok yerindedir. Ermeni patriğinin açıklaması da olumlu sözler içermektedir. Zaten Erdoğan bu tür açıklamaları yıllardır 24 Nisanlarda yapmaktadır. Ve Erdoğan 1915 olayları ille ilgili 'taziye' açıklaması yapan ilk Türk yetkilidir. Bir şeyler var ki o, bu açıklamaları yapıyor. Ve o 'şeyler' maalesef bizim açımızdan hiç de olumlu şeyler değildir.
1915 de yaşanan olaylarda ne yazık ki pek çok Ermeni sivil yaşamını yitirmiştir. Bu işlerin sorumlusu İttihat ve Terakkidir. İttihatçılar bu işi, o zaman sıkı fıkı oldukları Almanya'nın teşviki ile yapmıştır. Ermeni çeteciler bahanesine sarılmak doğru değildir. Nasıl ki günümüzde PKK nın yaptıklarından dolayı Kürtleri suçlamak doğru değilse Ermeni çeteleri dolayısıyla Ermeni sivillere yüklenmek de doğru olmamıştır. Ermeni toplumu, Osmanlı'da 'millet-i sadıka' idi. Bugün de Türkiye'de, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamayı benimseyen pek çok Ermeni vatandaşımız vardır. 1915'de milleti sadıka ile Osmanlı arasına nifak tohumları ekilmiştir.
Biden bu sözü kullanmakla Ermenileri kayırma ya da Ermeni diasporasına şirin gözükme ya da adalet amacında değildir. Onun derdi Türkiye iledir. Türkiye'ye bir darbe vurmak istemiştir. Ama Amerika, Hrant Dink'in katilleri FETÖ cülere kol kanat gererken kalkıp da böyle bir açıklama yapmakta samimi olamaz. Günümüz Türkiye'si 1915 de düşürüldüğü tuzağa bir kez daha düşmeyecektir. Türkiye hem Türkiye Ermenileri ile bağını güçlendirmeli, hem de Ermenistan ile dostane ilişkiler kapısını açık tutmalıdır. Ve de yapmaktadır zaten.
Unutmamak gerekir ki Türkiye, emperyalist bir saldırının hedefinde iken iç bütünlüğünü gözü gibi sakınmak ve sadece komşu ülkelerle değil, aynı zamanda kendisine dostça yaklaşan her ülke ile iyi ilişkiler geliştirmek durumundadır. Türkiye ne oyunları ne saldırıları boşa çıkardı. Bu da aşılır. Ayrıca varsın Biden böyle konuşsun. Dediydi, demediydi, diyecekti, vazgeçti diye diye bu mesele yıllardır tepemizde Demokles'in kılıcı gibi sallanmakta idi.
 
Firuz TÜRKER

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.