BİRAZ DA MERAL HANIM MUHABBETİ

13 Haziran 2018 14:19 / 898 kez okundu!

 

 

Tabi ki seçim çalışmalarında yalan söylemek serbest. Orası beni ilgilendirmiyor. Kendisinin de derdi değil. Kamuoyu yoklamalarını bilmiyor mu; biliyor. Bırakın seçilmeyi yanından bile geçemeyecek. O yüzden desteksiz atıyor. % 5 Civarında oy alacak. Millet İttifakı (daha doğrusu CHP) sayesinde meclise vekil koyacak. Ama kendisi giremeyecek. Bu imkana da kendisini 'kanlı' hissettiği Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen 'ittifak' yasası sayesinde kavuştu. Ama o ve CHP bu imkanın kendisinden çok MHP'ye yaradığı propagandasını yapıyorlar. Barajı geçemeyecek olan MHP'yi kurtarmak için yapıldığını söylüyorlar. Halbuki MHP barajı geçiyor, ama kendisi geçemiyor.

 

*****

 

BİRAZ DA MERAL HANIM MUHABBETİ

 

Meral hanım ''Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez Suriye ile ilişkileri düzeltip 4 milyon Suriyeliyi memleketlerine göndereceğim. Her insan vatanında mutludur. Önümüzdeki Ramazanda da inşallah, Suriye'de onlarla birlikte iftar yapacağız.'' diyerek Suriyelere düşmanlık duygularını okşuyor.

Meral Akşener mitinglerinde ikide bir bu ve buna benzer cümleler kuruyor. Bugünkü (11.06) konuşmasında yine bunları sarf etti.

Tabi ki seçim çalışmalarında yalan söylemek serbest. Orası beni ilgilendirmiyor. Kendisinin de derdi değil. Kamuoyu yoklamalarını bilmiyor mu; biliyor. Bırakın seçilmeyi yanından bile geçemeyecek. O yüzden desteksiz atıyor. % 5 Civarında oy alacak. Millet İttifakı (daha doğrusu CHP) sayesinde meclise vekil koyacak. Ama kendisi giremeyecek. Bu imkana da kendisini 'kanlı' hissettiği Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen 'ittifak' yasası sayesinde kavuştu. Ama o ve CHP bu imkanın kendisinden çok MHP'ye yaradığı propagandasını yapıyorlar. Barajı geçemeyecek olan MHP'yi kurtarmak için yapıldığını söylüyorlar. Halbuki MHP barajı geçiyor, ama kendisi geçemiyor.

Bunları söyledikten sonra Suriyelilerle ilgili söylediklerinde gördüğüm sorunları yazayım. Yukarıdaki söylemde 'ince' bir ırkçılık ve 'kalın' bir çarpıtma var. Tek tek yazayım.

1. O söylemden çıkan ilk şey Suriye ile ilişkileri düzeltmenin bir işemeye baktığıdır. Sanki Suriye onun seçilmesini dört gözle bekliyor. Meral seçilir seçilmez koşa koşa Suriye'ye gidecek, 'kardeşim benim' diye Esed'le sarılacak, Esed de onun elinden tutup halkının karşısında havaya kaldıracak, böylece büyük bir dostluk doğacak. Suriye sınırında kontroller kalkacak. İsteyen istediği gibi girip çıkacak.

2. Bu yetmedi. Bununla birlikte PYD-YPG tünellerden gün yüzüne çıkacak. Silahlarını kuzu kuzu Meral hanıma (ya da Esed'e, ya da Amerika'ya) teslim edecek; sırf Suriye Türkiye dostluğu daim olsun diye bir köşeye çekilecek. DEAŞ buhar olup uçacak. Rusya tası tarağı toplayıp ülkesine dönecek. Amerika da etrafına bakıp 'ulan hiç kimse kalmamış benim ne işim var burada' deyip, koalisyon güçlerini de toparlayıp okyanus ötesine çekilecek. Eh İran onlardan geri kalır mı o da Suriye'yi terk edip gidecek.

3. Böylece bir anda Suriye'nin her tarafında güller açacak. Esed, canım halkım 'ne olduysa oldu, gelin beyaz sayfa açalım' diye memleketten can belasına kaçmış bütün Suriyelilere kucak açacak. Artık kendi şehirlerini ve kendi halkını bombalamayacak. İç savaşa kalkışmış kimseyi yargılamayacak ve idam etmeyecek. Hatta geri gelecek olana iş, aş, iki anahtar vaat edecek. İşte o zaman Suriyeliler de davul zurnayla geri dönecek. Esed'le birlikte mutlu, mesut, bahtiyar yaşamaya başlayacak. Öyle ki seneye Ramazanda Meral hanımı iftara davet edecekler. Hatta 'sahura da kal n'olur' diye ısrar edecekler. 

Böylece onlar erecek muradına Meral çıkacak kerevetine.

4. Yoksa böyle olmayacak da Meral hanım, İttihat ve Terakkinin Ermenilere yaptığı gibi hepsini askerin önüne katıp 'hadi bakayım evinize, ne haliniz varsa orada görün' diye Deyr El Zor çöllerine mi sürecek? Orada onları bekleyen DEAŞ'ın, YPG'nin önüne mi atacak? Yoksa Esed'in işkencecileri ve de cellatlarına mı teslim edecek?

Allah'tan seçilme şansı yok... Türkiye'de Suriyelilere insani duygular besleyenler daha fazla olduğu ve düşmanlık besleyenler de muhtelif muhalefet partilerine bölünmüş olduğu için onların ancak bir kısmının oyunu alabilecek.

 

Firuz TÜRKER

12.06.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.