BAROLAR BÝRLÝÐÝNDE NELER OLUYOR

10 Kasým 2019 23:23 / 3070 kez okundu!

 


"Metin Fayzioðlu son günlerde bazý barolara ters iþler yaptý. Neler yaptý bir bakalým. Hükümetin hazýrladýðý ve diðer muhalefet partilerinin de görüþlerine sunduðu yargý reformu paketine destek verdi. Külliyede yapýlan Adli Yýl açýlýþ törenine katýldý. 15 Temmuz darbe giriþimine karþý görüþler açýkladý.
''Eðer Türkiye bir iç savaþa sürüklenseydi Maçka'dan Ýskenderun'a hattýn doðusu uçuþa yasak bölge ilan edilecekti ve Türkiye'den Sevr Anlaþmasý'nýn sözde büyük Ermenistan'ý, sözde büyük Kürdistan'ý koparýlacaktý'' dedi. Cumhurbaþkanlýðý hükümet sisteminin revize edilerek sürdürülebilir olduðu düþüncesinde olduðunu söyledi."

 

****


BAROLAR BÝRLÝÐÝNDE NELER OLUYOR

 

Barolar Birliði Genel Baþkaný Metin Fayzioðlu son günlerde bazý barolara ters iþler yaptý. Neler yaptý bir bakalým.
Hükümetin hazýrladýðý ve diðer muhalefet partilerinin de görüþlerine sunduðu yargý reformu paketine destek verdi.
Külliyede yapýlan Adli Yýl açýlýþ törenine katýldý.
15 Temmuz darbe giriþimine karþý görüþler açýkladý.
''Eðer Türkiye bir iç savaþa sürüklenseydi Maçka'dan Ýskenderun'a hattýn doðusu uçuþa yasak bölge ilan edilecekti ve Türkiye'den Sevr Anlaþmasý'nýn sözde büyük Ermenistan'ý, sözde büyük Kürdistan'ý koparýlacaktý'' dedi.
Cumhurbaþkanlýðý hükümet sisteminin revize edilerek sürdürülebilir olduðu düþüncesinde olduðunu söyledi.
'Ben devleti destekliyorum' dedi...
Ve... Fincancý katýrlarýný ürküttü. 
Gözleri Erdoðan düþmanlýðýndan baþka Türkiye'ye yönelik baþka düþmanlýklarý görmemekte direnenleri yerlerinden hoplattý. Onlar için Erdoðan düþmanlýðý, hepsinin önüne geçiyordu. Türkiye ne olursa olsundu ama Erdoðan olmasýndý. Hemen bir karþý propaganda baþlatýldý. Feyzioðlu  da 'yandaþ' mý olmuþtu ne? Hal edilmeliydi. Sen nasýl olur da iktidarýn görüþlerine yakýn görüþler açýlar, davranýþlarda bulunursun  diye kellesi alýnmak istendi. 12 baro, genel kurul toplanmasýný istedi. Amaçlarý Metin Feyzioðlu'nu düþürmekti.

Bunun üzerine 35 baro da Feyzioðlu'na destek açýklamasý yaptý. Türkiye Barolar Birliði Yönetim Kurulu da bu barolarýn olaðanüstü genel kurul taleplerini reddetti.
Bu barolarýn yönetimlerinde kronik bir darbeci zihniyet var. 
Nasýl bir kusur iþlemiþti Metin Feyzioðlu? Herhangi bir siyasi partiye katýlmamýþtý. Bir siyasi partiye açýk destek vermemiþti. Barolar Birliði Baþkanlýðý makamýný rencide edecek bir davranýþta bulunmamýþtý. Herhangi bir skandala adý karýþmamýþtý. Yasalarý ihlal edecek bir davranýþ göstermemiþti. Neydi bu darbeci zihniyetli barolara kazan kaldýrtan þey? Sadece onlara uygun olmayan düþünceler açýklamýþtý.

Ýþte bu zihniyet hep demokrasiden bahseder ama kendi gibi düþünmeyeni hemen aforoz etmeye kalkar. Bu konuda da farklý davranmadý. Kendileri gibi düþünmüyor diye kendilerinin de tabi olduklarý Barolar Birliðinin seçilmiþ baþkanýný düþürme çalýþmasý baþlattý. 
Halbuki Barolar Birliði Olaðan Genel Kuruluna 1,5 yýl kalmýþtý.Biraz sabýrlý davranýp orada Feyzioðlu'na oy vermezler, aleyhine propaganda da yaparak seçilmesini engellemeye çalýþabilirlerdi. Bu da demokratik bir yol olurdu. Ama onlarýn böyle bir sabrý ve tahammülü yoktu. CHP den de aldýklarý iþaretle düðmeye bastýlar. Demokrasiyi hiç aðzýndan düþürmeyen bu darbeci zihniyet bir kez daha deþifre oldu. 

Bana gelince; her düþüncesine katýlmamakla birlikte Feyzioðlu'nun görüþlerini bu haysiyet cellatlarýna aldýrmadan cesurca açýklamasýný destekliyorum. Ülkesinin yanýnda yer alma tutumunu benimsemiþ bir aydýn ve kanun adamý olmasýndan dolayý kendisini kutluyorum. 
Sýrf görüþlerini açýladý diye kendisine karþý linç kampanyasý baþlatanlara ise yuvarlanmakta olduklarý uçurumda yollarýnýn açýk olmasýný diliyorum.

 

Firuz TÜRKER

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.