AYM KARARLARI DA TARTIÞILMALIDIR

17 Ocak 2018 13:52 / 979 kez okundu!

 

 

Bir þey yapacaklarý zaman 'demokrasi, hukuk, özgürlük, haklar' falan diye giriyorlar. Yiyen yiyor. 

Darbe diyorsun, þimdiye kadar olanlardaki gibi arkasýnda Amerika var diyorsun. Kontrollü diyor.

Darbenin finans ayaðý diyorsun. Ýþ adamlarýna baský yapýlýyor, malýna mülküne el konuluyor diyor.

Darbenin medya ayaðý diyorsun. Gazeteci tutuklanmamalý, yani söylemiþse ne olmuþ, fiile bulaþmamýþ falan diyor.

Yargý ayaðý diyorsun. Yargý otoritenin emrine girdi onun istediði kararlarý alýyor diyor.

Bütün bunlar ne zaman oldu?

Anayasa referandumundan sonra. Yani ondan önce otoriterlik tehdidi yoktu. Otoriterlik tehdidi darbe ile deðil, referandumla oluþtu. Hele hele medya kalemþörleri, mikrofon cambazlarý 'darbe geliyor ha' diye tehditler savurmuyordu. Ne demek 'darbe geliyor' adam önceden, gelecek darbenin haklýlýðýný, mevcut seçilmiþ yönetimin bunu hakkettiðini söylüyor. Tabi yargý da FETÖ'nün kontrolünde deðildi; o zaman 'baðýmsýzdý'. Yargýyý FETÖ'den temizlemeye kalkýnca yargý üzerinde antidemokratik baskýlar oluþturuldu.

Gelelim AYM'nin ve onun düdüðünü çalanlarýn ne dediðine deðil de ne yapmak istediðine. Þöyle ilk aðýzda haklýlýðý savunulabilecek bir kaç tahliye gerçekleþtirilse misler gibi olur. Kim olmalý bunlar? Kamuoyunca tanýnmýþ isimler olmalý. Üzerinde biraz fýrtýna koparýp ^hak hukuk demokrasi' falan, biraz da 'otorite', diktatör Erdoðan gibi belli bir kesimin gözünde oluþturulmuþ imajlara dayandýrýlarak ortalýðý bulandýrýp bunlar serbest býraktýrýlýrsa tadýndan yenmez. Pek çok FETÖ'cünün tahliyesi saðlanýp örgütün çözülmesi ve çökmesi önlenebilir. Amaç bu.

AYM'nin kararý hukuki mi? Hukuki ise ona direnen yerel mahkemenin kararý hukuksuz mu? Tabi ki yerel mahkeme hukuksuz. Çünkü o, otoritenin kontrolünde, AYM deðil. O baðýmsýz yargý. Amacý gerçekleþtirmek için böyle düþünülmesi isteniyor. AYM yerel mahkemenin yetkilerine müdahale etmiþ, kendi görev ve yetki sýnýrlarýný aþmýþ olamaz. Ýþlerine böylesi yarýyor.

Darbecilik ve darbe çýðýrtkanlýðý karþýsýnda 'demokrat' nasýl olunur? Onlar istediðini yapacak söyleyecek bunun karþýsýnda da 'demokrasicilik' maskesinin arkasýna saklanacak. Mesele Mehmet Altan'ýn ve Þahin Alpay'ýn tahliyesinden ibaret deðildir. Bunlarýn ne yaptýðý, ne dediði de önemlidir. 'Fethullah Gülen dünyanýn en barýþçýl insanýdýr' demekle 'Hitler ölüm kamplarý kurmamýþtýr' arasýnda ne fark var? Darbe gecesinin baþ sorumlusu o 'barýþçýl' adam deðil mi yani? Baþka birisi mi?

Cehenneme giden yollar 'iyi niyet' taþlarý ile döþenmiþtir.

 

Firuz TÜRKER

13.01.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018 21:04

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.