AK PARTÝ VE 30 AÐUSTOS KUTLAMALARI

01 Eylül 2020 10:59 / 2274 kez okundu!

 

 

AK Parti büyük hedefleri olan bir partidir. AK Partinin hedefleri Türkiye'nin geliþme ve kalkýnma hedefleridir. Bunlar 2023, 2053, 2071 gibi aþamalar halinde belirlenmiþtir. Türkiye Malazgirt'ten bin yýl sonra büyük bir hamle ile dünya sýralamasýnda ön sýralarý hedeflemektedir. Bugünkü gidiþe bakýlýrsa da mümkün görünmektedir.

 

****

 

AK PARTÝ VE 30 AÐUSTOS KUTLAMALARI

 

>> 30 Aðustos'a özel 300 ÝHA ile ýþýk gösterisi yapýldý

AK Parti büyük hedefleri olan bir partidir. AK Parti'nin hedefleri Türkiye'nin geliþme ve kalkýnma hedefleridir. Bunlar 2023, 2053, 2071 gibi aþamalar halinde belirlenmiþtir. Türkiye Malazgirt'ten bin yýl sonra büyük bir hamle ile dünya sýralamasýnda ön sýralarý hedeflemektedir. Bugünkü gidiþe bakýlýrsa da mümkün görünmektedir.

Görünen bir baþka þey ise bu hedeflere AK Parti tek baþýna milletin büyük çoðunluðunu kazanmakta yeterli olamayacaktýr. Bu açýdan Cumhur Ýttifaký iyi bir baþlangýçtýr. Ne var ki daha büyük çoðunluk gereklidir. Büyük hedefler büyük güçlerle gerçekleþir.

Türkiye'nin geliþiminin önündeki en büyük engel bugünkü muhalefet anlayýþýdýr. Bu anlayýþ hem kýsýr iç mücadeleye yol açmakta hem de Türkiye'nin önünü kesmek isteyen rakiplerine avantaj saðlamaktadýr. Büyük hedefleri için Türkiye'nin bu engeli aþmasý þarttýr. Bu yüzden yeni politik yaklaþýmlar belirlemelidir.

Muhalefetin anlayýþý kýsýr mücadeleye yol açtýðý kadar oldukça da seviyesizdir. Türkiye'nin gelecek vizyonuna bir kýrýntý katký sunmadýðý gibi bu vizyonun iðdiþ edilmesi için acýmasýz ve her þeyi yapacak ölçüde gözü dönmüþ bir görüntü vermektedir. Öyle ki Türkiye'nin rakipleri hatta bilfiil düþmanlarýyla iþbirliði yapacak, her türlü yalana sarýlacak, her türlü hileye baþvuracak ölçüde bir gözü dönmüþlüktür bu. Türkiye'nin önemli bir kýsmýnýn bu anlayýþýn peþinden gitmesi zayýflatýlmasý gereken bir olgudur.

30 Aðustos kutlamalarý pandemi koþullarýna raðmen oldukça görkemli ve bu topraklarýn bugünü ile tüm geçmiþini birleþtirecek tarzda gerçekleþmiþ, Türkiye'nin geliþmesini durdurmaya çalýþan rakiplerine iyi bir gözdaðý ve muhalefetin yasaktý masaktý gibisinden basit propagandasýna da açýk bir cevap niteliðinde olmuþtur. Bu açýdan geleceðe yönelik önemli bir adýmdýr.

Muhalefet, geliþimden endiþe ve tedirginlik duyan ve bu tedirginliði aþmakta zorlanan kesimlerin fobilerine dayanmaktadýr. Bu fobiler, gelecekte kendilerine yer olmayacaðý Türkiye'nin kötü bir meçhule sürüklendiði, Cumhuriyetin yüz yýllýk deneyiminin doðru yanlýþ tüm yönleriyle tamamen hafýzlardan silineceði gibi kuruntulardýr. Halbuki durum bunun tam tersidir. Geçmiþ her yönüyle bizim geçmiþimizdir ve Türkiye aradaki kopukluklarý gidererek geçmiþini günümüze baðlama ve ayný zamanda güçlü bir kalkýnma yolundadýr.

Türkiye'nin önünü kesmek isteyen küresel güçler artýk sadece taþeronlarý ile deðil, bizzat kendi varlýklarý ile Türkiye'nin önüne dikilmektedirler. Cumhuriyet döneminin hatalarý yeterince eleþtirilmiþ ve bunlarla yeterince yüzleþilmiþtir. Önümüzdeki dönem için de bu hatalardan arýnmýþ yeni bir yol haritasýnýn çizgileri belirlenmiþtir. Artýk o hatalara hala takýlý kalmayýp bu yola daha fazla halk desteði kazanýlmasýnýn zamanýdýr. Barýþçý yoldan ve daha büyük 30 Aðustos zaferleri için, geleceðin büyük hedefleri için Türkiye'nin en geniþ kesimlerinin birliðinin ve toplu enerjisinin bu yola kazanýlmasýnýn zamanýdýr. Býrakalým buna direnenler giderek zayýflayarak marjinalleþsinler. O tarz anlayýþlar için gelecekte gerçekten bir yer yoktur.

Daha büyük, daha geliþmiþ, daha müreffeh ve insanýnýn gurur duyacaðý ve tüm insanlýða katkýlar sunan yeni bir geleceðe doðru yolun açýk olsun Türkiye.

Firuz TÜRKER

30.08.2020

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2020 11:11

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.