Ak Parti Üzerinden Türkiye'yi Kuşatmak

28 Nisan 2017 14:49 / 1408 kez okundu!

 

 

Batı, Erdoğan'ı niçin bir tehdit olarak görüyor ve göstermek istiyor? Açıktan söylenen şeyler, onun 'bir diktatör, bir sultan' olmak istediğidir. Eğer bunu başarırsa 'batıya karşı bir fetih harekatına' başlayacak ve ortalığı kana bulayacak.

 

Öne sürülen bu tezler doğru mudur? Batının şimdiye kadar Türkiye'deki diktatörlükleri pek de umursamadığı bir gerçek. Bunun en son örneği, 15 Temmuz kalkışması karşısında aldığı tutumdur. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı 'Yurtta Sulh Konseyi'ni, Türkiye'ye demokrasi getirenler diye alkışlayacaklardı. Darbe girişiminden neredeyse 9 ay geçmiş olmasına rağmen hala darbe girişimini mahkum etmiş, seçilmiş yönetimin yanında yer almış değiller. Tam tersine darbecilere kol kanat germekte ve seçilmiş yönetimi hedefe koymaktadırlar.

 

Başkaca örneklemek gerekirse; 12 Eylül darbesinde de benzer tutum almışlar, Türkiye'deki demokrasiyi savunmak yerine darbe yönetimiyle anlaşmayı seçmişlerdir. Mısır'daki darbeye ve darbecilere karşı takındıkları tutum da ortadadır. Gelişmekte olan ülkelerdeki bu tür askeri müdahaleleri örgütleyip arkalarında durdukları da ayan beyan ortaya çıkmıştır artık.

 

Fetihçilik ve ortalığı kana bulama iddiasına gelince; sanki bugün bunu yapanlar kendileri değilmiş gibi konuşuyorlar. Tipik bir yavuz hırsızlıktır bu. 20. Yüzyıl'daki iki büyük savaşı kimler çıkarmıştır? Kuzey Afrika'yı, Latin Amerika'yı, Ukrayna'yı ve Ortadoğu'yu hala kimler karıştırmakta ve ortalığa ateşler salmaktadır? 69 Ülkelik koalisyon da neyin nesi?

 

Dahası; Türkiye böylesi bir güce sahip midir? Onların tezgahlarından, darbe ve işgal girişimlerine karşı kendisini zorlukla ve halkının gücüyle ancak savunabilmektedir. Bütün bunlara rağmen Türkiye'yi ve onun lideri Erdoğan'ı bir tehdit olarak göstermeye çalışmak bir algı operasyonundan başka bir şey değildir. Öncelikle bir şeytan yaratmak, onun cehenneme geri gönderilmesi için yapılacak zalimliğe bir temel oluşturmak için gereklidir.

 

Bütün çabalarına ve hezeyanlarına rağmen referandumdan Evet çıkması engellenememiştir. Bu sonuç, Erdoğan'ın ve AK Parti'nin, dolayısıyla da Türkiye'nin zayıf düşmemesi anlamına geliyor. Zayıf düşmemiş bir Türkiye'yi ise, oluşturmak istedikleri 'yeni dünya düzeni' özellikle de bunun Ortadoğu versiyonu önünde önemli bir engel olarak görüyorlar.  Ve her ne pahasına bu engeli ortadan kaldırmak, olmadı pasifize etmek istiyorlar. Gözleri o kadar dönmüştür ki, açık açık 'Erdoğan'ın öldürülmesinden' söz eder hale gelmişlerdir.

 

Ortadoğu'da Türkiye üzerinden yürütülen operasyonun bir benzeri Güney Amerika'da Venezuela üzerinden yürütülmektedir. Brezilya'da Dilma Rousseff düşürülmüştür. Sıra, Chavez'in yerini alan ve onun politikalarını devam ettirmek isteyen Maduro'dadır. Ortadoğu'da da Mısır düşürülmüş ve sıra Erdoğan'a gelmiştir. Şimdi bütün güçlerini buna kanalize ettiler.

 

Büyükannesini ziyarete giden kırmızı başlıklı kızı, sivri dişleri ve iri pençeleriyle bir kurt beklemektedir.

 

Firuz TÜRKER

26.04.2017

 

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.