12 EYLÜL

15 Eylül 2022 10:48 / 515 kez okundu!

 

 

"O referandumda CHP hayırı savundu, bu günkü HDP nin o zamanki hali BDP ise sandığı boykot etti. Lafa geldi mi demokrasi... 15 Temmuzda ne yaptıklarını, nasıl 'kontrollü' hareket ettiklerini ise hepiniz biliyorsunuz. Bunlar böyle, pabucumun demokratı. İş uygulamaya dayanınca tatlı sulara dalan sözüm ona 'demokratlar'."

 

***

12 EYLÜL 

Bundan 42 sene önce, kendilerine korgenerallik verilmiş 'Amerikan çocukları' (Bu terim bana ait değildir; bizzat Amerikalılar kendileri söylemiştir 'our boys' diye) askeri bir darbeyle yönetime el koydular. TBMM feshedildi, anayasa yürürlükten kaldırıldı, partiler kapatıldı. Daha neler oldu ben yazmayacağım, TV ler anlatıyor.

Ben tam 5 sene kaçak göçek yaşadım. Yurt dışına kaçmadım. Her an gözaltına alınma, tutuklanma, riskini taşıdım. Beş sene sonra ancak yavaş yavaş burnumu çıkarabildim.

Darbeciler halka dayattıkları 12 Eylül anayasasına 'kendilerinin yargılanamayacağı' maddesini koymuşlardı. Darbeden 30 yıl sonra bu iktidar bu maddenin iptalini yine bir 12 Eylül günü referanduma götürdü. %58 Evet çıktı ve o madde kalktıktan sonra 12 Eylül mahkeme kararıyla mahkum edildi. O mahkumiyettir ki 15 Temmuz zaferinin yolunu açmıştır. Darbecilerin 'dokunulmaz' olmadığı anlaşılmıştır.

Bunlar bir şey değil de o referandumda halka 'hayır^çağrısı yapıp darbe anayasasını savunan partinin, kendisine 'demokrat amca' yakıştırması yapan genel başkanı önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanı adayı olabilmek için kendi belediye başkanlarıyla didişiyor ve halka 'helalleşme' çağrısı yapıyor. Ne helalliği be, size günahımı vermem.

Ya... İşte böyle. O referandumda CHP hayırı savundu, bu günkü HDP nin o zamanki hali BDP ise sandığı boykot etti. Lafa geldi mi demokrasi... 15 Temmuzda ne yaptıklarını, nasıl 'kontrollü' hareket ettiklerini ise hepiniz biliyorsunuz. Bunlar böyle, pabucumun demokratı. İş uygulamaya dayanınca tatlı sulara dalan sözüm ona 'demokratlar'.

Firuz TÜRKER

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.