DTP'den 'Miting' Jesti

20 Ekim 2009 22:49  

 

DTP'den 'Miting' Jesti

Hükümetin "Dağdan İniş Şova Dönüştürülmesin' Uyarısını Dikkate Alan DTP, Diyarbakır'daki Karşılama Mitingini İptal Etti. 

Hükümetin "dağdan iniş şova dönüştürülmesin' uyarısını dikkate alan Demokratik Toplum Partisi (DTP), Diyarbakır'daki karşılama mitingini iptal etti. DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, programlarını sürece olumlu katkı sunacak bir biçimde şekillendirdiklerini söyledi.

DTP, "Barış grubu" olarak nitelendirdiği 26 kişinin Mahmur Kampı'ndan, 8 PKK'lının da Kandil Dağı'ndan gelişiyle ilgili birçok ilde 'karşılama' mitingleri düzenleme kararı almıştı. Birçok şehirde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK flamalarının açıldığı mitingler, adeta şova dönüştürülmüştü.

Kamuoyunda rahatsızlık baş gösterince hükümet yetkilileri, "Dağdan iniş şova dönüştürülmesin" uyarısı yaptı. Uyarıyı dikkate alan DTP, en fazla kalabalığın toplandığı Diyarbakır'daki 'karşılama' mitingini sona erdirdi.

Bağlar ilçesi'ndeki Batıkent Kavşağı'nda toplanan grup, DTP'li yöneticilerin, "Lütfen olaysız bir şekilde evlerimize gidelim." uyarısından sonra dağıldı.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, dün gerçekleştirdikleri etkinlikte olumsuz bir durumun yaşanmadığını hatırlattı.

Gelişmelere göre mitingi sona erdirmeyi uygun gördüklerini söyleyen Anlı, "Habur'da gelecek grubu Çınar'da karşılayıp, Ankara'ya göndereceğiz. Zaten grubun mesajı da Ankara'ya dönüktür. Programını yaparken de gelişmeleri dikkate alıyoruz tabii ki. Sürecin olumlu ilerlemesi için katkı yapıyoruz. Katkımız sürecektir." diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0