Costa’nın patronu İzmir’e göz kırptı

24 Mayıs 2009 21:45  

 

Costa’nın patronu İzmir’e göz kırptı

Avrupa’nın en büyük gemi seyahat şirketlerinden İtalyan Costa Crociere Grubu’nun yeni yolcu gemisi Costa Luminosa, İzmir Limanı’na demirledi. 

2008’de 14 gemiyle 1.2 milyon yolcuya hizmet verdiklerini belirten Costa Crociere Başkanı Pier Luigi Foschi, 2010 hedeflerinin 1.5 milyon kişi olduğunu ifade ederek, “100 farklı güzergahı takip ederek, 50 limana seyahat düzenliyoruz.

Costa Luminosa filomuza katılan en yeni gemi. 29 mayısta Costa Pacifica denize indirilecek. Costa Luminosa da bu vizyonun parçası ve 280 önemli sanat eserinin sergilendiği bir yüzen müze özelliği taşıyor” diye konuştu.

Foschi de yatırım yapacak
İzmir Limanı’nın yenilenmesine yönelik projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Foschi,

“Gelecek yıllarda, yolcu gemilerinin İzmir’e talebi artacak. Liman bir an önce tamamlanmalı. Finansına ilişkin payıma düşeni yapmaya hazırım” dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise beş yıl öncesine kadar kruvaziyer turizmine Türkiye’de gereken ilginin gösterilmediğini belirtti.

Deniz turizminde Türkiye’deki potansiyeli gören Foschi’nin İzmir’e gelen ilk kruvaziyerin sahibi olduğunu anlatan Demirtaş,

“İzmir’in yakaladığı başarıyı Foschi’ye borçluyuz. Gemilerin memnuniyet oranı yüzde 90. İzmir esnafı gemi turizminden yüzde 100 memnun. Ancak mevcut limanla gelişme sağlanamaz. Akdeniz’in en güzel kruvaziyer limanlarından birini İzmir’e yapmak zorundayız. Bu konuda iki yıldır çalışıyoruz. Foschi de yatırım yapacağını dile getiriyor.İZTO’nun hazırladığı proje kapsamında, İzmir’de kruvaziyer turizmini başlatan kişi olan Foschi’nin portresi yer alacak” dedi.

Demirtaş, “Projede, bölge olarak Üçkuyular belirlenmişti. Çevre ve denizin etkilenmesine ilişkin raporlar hazırlanıyor. Tüm çalışmalar bittikten sonra sivil toplum kuruluşları ve belediye ile paylaşılacak. Kağıt üzerinde çalışmalar son nokta-ya geldi. Yıl sonu ya da 2010 başında ihale aşamasına gelinebilir. Çalışmalar bittiğin-de İzmir, Akdeniz’in önemli kruvaziyer merkezlerinden biri olacak” dedi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0