CHP'den sürpriz türban çıkışı

01 Temmuz 2010 10:14  

 

CHP'den sürpriz türban çıkışı

Kılıçdaroğlu: Üniversitede türban serbest olacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu kendilerinin türban meselesini çözeceklerini ve herkesin okuma hakkından yararlanacağını söyledi.

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde türban problemini çözeceklerini açıkladı.

Radikal gazetesinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, türban sorununu da terörü de çözeceklerini iddia etti.

Türbanlı kızların üniversiteye girip giremeyeceğinin sorulması üzerine ise, “Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kmsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz” dedi.

CHP lideri Kürt sorunu konusunda da, " 89 raporunun her satırını savunuyoruz. Sorunu, aklı ve mantığı öne koyarak toplumsal destek sağlayarak çözmeye hazırız" dedi.

Avrupa'daki " yeni sol" anlayışını izleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Artık özel sektörü reddeden anlayış yok. Sosyal piyasa ekonomisi diyoruz. İşçi ve işveren artık karşıt kutuplar değil" ifadesini kullandı.

Gediktepe’ye gidip gitmemesiyle ilgili olarak ise henüz askeriyeden bir cevap gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu Gediktepe’de çömelme meselesi ve kask çelik yelek giymeyle ilgili, “Kask, çelik yelek giymeyi normal karşılamak lazım. O fotoğrafta sayın Başbakan’ın gözlerine bakacaksınız, oradaki korkuyu endişeyi göreceksiniz. O fotoğrafın temel özelliği odur. Sayın Başbakan’ın eğilmesi ya da siperde yatması değil. Siz kendi toprağınızdasınız, kendi ülkenizdesiniz ve güven içinde değilsiniz, korkuyorsunuz, sorun burada zaten” yorumunu yaptı.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0