Bu belediye başkanları 'iklim dostu'

15 Haziran 2009 11:59  

 

Bu belediye başkanları 'iklim dostu'

Dünya çapında 1000'den fazla şehir "İklim Dostu Kent" oldu. Türkiye'de de bu kampanya katılmaya söz veren belediye başkanları var. 

"İklim Dostu Kentler Kampanyası", Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) tarafından geliştirildi ve Türkiye’de Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Ofisi tarafından yürütülüyor.

Kampanya, iklim değişikliği ile mücadele etmeye kararlı belediye başkanlarına, sürdürülebilir çevre politikaları konusunda somut adım atmaları yönünde destek veriyor. Söz konusu kampanyaya dünya çapında 1000’den fazla belediye ve yerel yönetim, Türkiye’den de iklim değişikliği konusuna duyarlı 10 belediye katılım sağlıyor.

21 Haziran 2009 tarihinde REW İstanbul – 5. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı kapsamında gereçekleştirilecek törenle, kampanyaya katılacak Belediye Başkanları konu ile ilgili kararlılıklarını tüm kamuoyu ile paylaşma imkanı bulacak.

Protokol töreni kapsamında, İklim Dostu Kentler Kampanyası'nın dünyadaki uygulamaları ve Türkiye ayağında yürütülen çalışmalar ve edinilen kazanımlar hakkında detaylı bilgi verilecek. Tören, katılımcı Belediye Başkanlarının niyet beyanı belgesini imzalamaları ve konuşmalarıyla tamamlanacak.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0