Birlikte Başaracağız Platformu'nun son açıklaması

31 Mart 2009 17:53  

 

Birlikte Başaracağız Platformu'nun son açıklaması

Basına ve Kamuoyuna,

Bildiğiniz gibi İzmir’de emek, demokrasi, barış güçleri olarak birleşerek “İZMİR BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ PLATFORMU “nu oluşturduk. Platform olarak İzmir’de 29 Mart yerel seçimlerine ortak adaylarla girdik. 

AKP, CHP, MHP bizden toplanan vergiler başta olmak üzere merkezi ve yerel iktidarın olanakları ile seçimlere girdiler. Çoğunluğu kamu kaynak ve olanaklarından oluşan devasa bütçelerle seçim kampanyası yürüttüler. Bizim vergilerimizi ve kamu kaynaklarını bize ve kente karşı kullandılar. Kentleri kirlettiler. 

Bizler bu eşitsiz ve adil olmayan yarışta dayanışma ile oluşan mütavazi bütçelerimizle yer aldık. 

Bu seçimde İzmir seçmenleri AKP ile CHP arasındaki inatlaşmaya sıkıştırılmışlardır. Söylemlerde, kent ve ülke sorunları ve çözüm önerileri değil korku siyaseti hakim kılınmıştır. İzmir Birlikte Başaracağız Platformunun İzmir Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Arif Ali CANGI ve ilçe belediye başkan adaylarımıza verilen oylar birbiriden fazla farkı olamayan kendi aralarında kayıkçı kavgası yapan AKP ve CHP ‘ ye karşı emek, demokrasi, barış, özgürlük ve adalet isteyenlerin oylarıdır. Bu oylar yapay gündem ve korku siyasetine karşı bizde varız diyen yoksulların, emekçilerin, ezilenlerin, demokratların, barış güçlerinin ve yaşanılası bir çevre ve kent isteyenlerin cesur oylardır. 

Seçim öncesi bizi yok sayan bazı basın – yayın organları da bizi ve adaylarımızın aldıkları oyları yok saymaktadırlar. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adayımız Arif Ali CANGI seçim kurulu listesinde 4. sırada olmasına karşın bazı gazete ve yayınlarda yok sayılmakta, sıralama çarpıtılmaktadır. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arif Ali CANGI’ya verilen 33.162 oy ve ilçe belediye başkan adaylarımıza verilen oylar yok sayılarak, oy veren seçmenlerimize ve adaylarımıza haksızlık yapılmaktadır. Geçersiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde geçersiz sayılan 70.814 oyun büyük çoğunluğu da bizlere verilen oylar olup, bağımsız adaya oy vermenin güçlüğü nedeni ile bu tablo ortaya çıkmıştır. 

İlçe belediyelerinde aldığımız oy oranı % 4 ‘lerin üzerinde olup, kimi yerlerde % 11 ‘i bulmuştur. İlçe belediyelerinde de İzmir de 4. güç durumundayız.

İzmir Birlikte Başaracağız Platformunun adaylarının aldığı oylar, kutuplaşma ve korku siyaseti karşısında umut olduğunu, emekten, eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana bir siyasi seçenek olduğunu göstermiştir.

Seçim sonuçlarının duyurulduğu basın-yayın organlarında, Bağımsız İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arif Ali CANGI başta olmak üzere platformumuzun ilçe belediye başkan adaylarının oy sayıları ve oranlarının gösterilmemesi, yanlış rakamlar verilmesi on binlerce seçmenimizin yok sayılması anlamı taşımaktadır.

Adaylarımıza, çalışmalarımıza katılan binlerce aktivistimize, bizlere oy veren seçmenlerimize saygısızlık olarak değerlendirdiğimiz bu ve benzeri maddi hataların biran önce düzeltileceği inancını taşıyarak çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.


İzmir Büyükşehir Belediyesi
Bağımsız Başkan Adayı
Arif Ali CANGI Basın Bürosu

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0