Beyaz Saray: Suriye'de DAEÞ'le mücadele sona yaklaþýyor

04 Nisan 2018 20:16  

 

Beyaz Saray: Suriye'de DAEÞ'le mücadele sona yaklaþýyor

ABD Baþkaný Donald Trump'ýn Suriye'den çekilme ifadelerinin ardýndan Beyaz Saray'dan açýklama geldi. Beyaz Saray'dan yapýlan yazýlý açýklamada DAEÞ'le askeri mücadelede sona yaklaþýldýðý vurgulandý.

Beyaz Saray, dün yapýlan Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantýsýnda ABD yönetiminin Suriye konusunda aldýðý kararla ilgili yazýlý açýklama yaptý.

Açýklamada, doðrudan Amerikan askerlerinin geri çekilmesine yönelik bir ifade kullanýlmazken þu deðerlendirmeye yer verildi:

"Suriye'de DAEÞ'i yok etme askeri misyonu, DEAÞ'ýn neredeyse tamamen ortadan kaldýrýlmasýyla hýzlý bir þekilde sonuna geliyor. ABD ile müttefikleri, Suriye'deki henüz ortadan kaldýrýlmamýþ küçük DAEÞ kalýntýlarýný yok etme görevine baðlýdýr. (Suriye ile ilgili) Gelecek planlarý hakkýnda müttefiklerimiz ve dostlarýmýzla konuþmaya devam edeceðiz. Bölgedeki ülkelerin ve BM'nin, DAEÞ'in bir daha asla ortaya çýkmamasýna ve barýþý saðlamaya yönelik çalýþmasýný bekliyoruz."

YETKÝLÝLERÝN "GERÝ ÇEKÝLME" AÇIKLAMASI

Öte yandan Amerikan medyasýnda yer alan ve adýnýn açýklanmasýný istemeyen bazý Beyaz Saray yetkililerine dayandýrýlan haberlerde, "ABD'nin bir süre daha Suriye'de kalmasýna ancak bu sürenin sonunda ülkeden çekilmesine" karar verildiði belirtildi.

ABD Baþkaný Trump, dün Beyaz Saray'da yaptýðý açýklamada, "Suriye'den çýkma planý üzerinde çalýþýyoruz. Suriye'de olmamýzýn ana nedeni DEAÞ'tan kurtulmaktý ve bu görevi hemen hemen tamamladýk. Þimdi çok kýsa süre içinde bölge ülkeleriyle koordinasyon içinde kararýmýzý vereceðiz. Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamýzý istiyorsa parasýný ödemesi gerekecek. DAEÞ'e karþý çok baþarýlý olduk ama artýk zamaný geldi. Bazen eve dönmenin zamaný gelmiþtir. Biz de bunu çok ciddi þekilde düþünüyoruz." ifadelerini kullanmýþtý.

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018 22:34

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0