Başkan Kocaoğlu'na "Halkçı Alyanak Ödülü" verildi

01 Nisan 2009 19:34  

 

Başkan Kocaoğlu'na

İzmir'i Sevenler Platformu öncülüğünde verilen Halkçı Alyanak Başarı ve Onur Ödülü'ne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu layık görüldü.

Kocaoğlu'nun, 29 Mart seçimlerinde aldığı rekor oyla rahmetli başkan İhsan Alyanak'ın vasiyetini yerine getirdiğini belirten Platform Başkanı Sancar Maruflu, "Bugün İhsan Alyanak'ın doğum günü. Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerle birlikte kendisine en güzel hediyeyi verdi." dedi.

Başkan Kocaoğlu'na ödülünü, merhum Alyanak'ın kızı Asuman Alyanak İyigün verdi. Törende konuşan İyigün, babasının yaşamının son dönemlerinde Aziz Kocaoğlu'nun çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

İyigün, "İzmir halkı için gecesini gündüzüne katan, durmadan çalışan, ilkeli, dürüst, adam gibi adam, kıblesi insana hizmet ve sevgi olan, kendinden ve yakınlarından başka herkesi düşünen, kişileri dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin seven, kollayan, fakir ve yoksulların babası, gerçek bir İzmir beyefendisi, değerli Başkanım Aziz Kocaoğlu. Babam sizi çok sevdi. Gösterdiğiniz sevgi ve saygı, yaşamının son yıllarında onu çok mutlu etti." şeklinde konuştu. Kocaoğlu'nun, babasını son günlerinde devamlı aradığını ve moral verdiğini açıklayan Asuman Alyanak İyigün, "İzmir'in efsane belediye başkanı ünvanını, halk babama layık görmüştü. Efsane kolay olunmuyor. 1977 yerel seçimlerinde babamın aldığı oyu siz tekrarladınız." ifadesini kullandı.

Başkan Aziz Kocaoğlu ise kendi babasının adının da İhsan olduğunu hatırlatarak, "O da 1973 yılında, tıpkı İhsan Alyanak gibi Tokat'ın Erbaa ilçesinde belediye başkanı seçilmişti." diye konuştu.

Bugün sahip olduğu değerleri, Atatürk Cumhuriyeti'nin ilk öğrencileri olan babası ve İhsan Alyanak'ın da içinde bulunduğu kuşak tarafından yetiştirilmiş olmalarına bağlayan Kocaoğlu, "Onlar katıksız Atatürkçü, katıksız yurtsever ve katıksız bir şekilde dürüst insanlardı." dedi. Kocaoğlu, Alyanak'ın İzmir'in yetiştirdiği en başarılı belediye başkanlarından biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Değerlerimize sahip çıkmak, geçmişimizi bilmek, onların belediye başkanlığı anlayışını ve felsefesini kendimize rehber almak zorundayız. Efsane başkanımız İhsan Alyanak'ın verdiği mücadele, bizi ve bizden sonraki kuşakları aydınlatmaya devam edecek. Kendisine İzmir halkı adına teşekkür ediyorum."

CİHAN Haber Ajansı
01.04.2009
 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0