Başbakan cesur olmasaydı...

15 Nisan 2013 00:00  

 

Başbakan cesur olmasaydı...

İzmir’de çözüm sürecini anlatan Âkil İnsanlar Heyeti üyesi Baskın Oran: Başbakan cesur bir politikacı olmasaydı hâlâ birbirimizi yiyor olacaktık

Âkil İnsanlar Heyeti Ege Bölge üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, “Başbakan, cesur bir politikacı olmasaydı biz bilmem kaç yıl daha birbirimizi yiyor olacaktık” dedi.

İzmir Küçük Millet Meclisi tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çözüm Süreci Özel Toplantısı”nda konuşan Profesör Oran, Türkiye’de artık barış ve uzlaşmanın sağlanması gerektiğini belirtti. Oran, şunları ifade etti: “Belli grubun belli düzeni sürdürmesi için korku ortamının devam etmesi gerek. Ama artık biz buna izin vermeyeceğiz. Uzlaşmak, barış yapmak zorundayız. Düşmanlıklar ilelebet devam edemez. Önce parmakların tetikten çekilmesi lazım ki konuşmaya başlayalım.”

Yiğidin hakkı yiğide

Konuşmasının ardından toplantıya katılan STK temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Oran, çözüm sürecinde barış dili kullanılıp kullanılmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: “Hükümetin, özellikle Başbakan’ın bu konuda bu süreçte titiz davrandığını düşünmüyorum. Çok cesur bir karar aldı ama bu kararın ön koşulları olması lazım. Sen müzakere yaptığın insanlara hâlâ ‘terörist’ dersen, (Kürt sorunu yok, terör sorunu var) dersen kafalarda çok soru birikir. Terör 1984’te başladı ama bu tarihten önce Kürt sorunu yok muydu?” Her şeye rağmen yiğidin hakkını yiğide verilmesi gerektiğine işaret eden Oran, “Başbakan, cesur bir politikacı olmasaydı biz bilmem kaç yıl daha birbirimizi yiyor olacaktık” dedi.

Bu arada toplantı öncesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen İşçi Partisi’ne üye bir grup, protesto gösterisi düzenledi.

Taraf

13.04.2013

Son Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013 01:47

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0