Mýsýr için küçük bir not...

16 Aðustos 2013 22:00 / 1699 kez okundu!

 



Siyasal dinsel bir ayniyetin söz konusu olduðu inancý ile Mýsýr'daki katliama karþý çýkmanýzýn vicdan ve ahlak ile bir alakasý yoktur.

Ayný aynýyý savunur. Bu bir öz savunma kendini koruma çabasýdýr. Τemel bir haktýr elbette. Ama vicdan ahlak insanlýk gibi kavramlarla alakasý yokfur.

Ancak Mursi ile kendisi arasýnda siyasal ya da dinsel bir ayniyet olmadýðý halde darbecilerin katliamlarýna karþý çýkanlarýn vicdan, ahlak, insanlýk gibi kavramlardan bahsetmeye haklarý vardýr.

Onlar tam teçhizat silahlý darbeci askerlerin sivil halký katletmesine vicdani, ahlaki ve insanlýk aidiyeti ile karþý çýkmaktadýrlar.

Yaptýðýnýzýn vicdan ve ahlakla insanlýk aidiyeti ile ilgisinin olmadýðýný Mýsýr da darbeci katillerin suçlarý üzerinden Gezi de katledilen sakat býrakýlan yaralanan insanlara karþý iþlenen insanlýk suçlarýný ibra etmeye çalýþmanýzdan da anlýyoruz zaten.

Derdiniz üzüm yemek deðil. Gezi ye olan nefretinizi kusmak Gezide AKP nin suçlarýný ört bas etmek.

Boþuna bi çaba bu Ýstanbulda Eskiþehir'de, Ankara'da, Hatay'da katledilen sivil silahsýz gösterici ile Mýsýr'da katledilen sivil silahsýz gösterici ayný siyasetten ayný dinden vs.dir. Zalimler de ayný dinden ayný siyasetten.

Ýnsanlýðýn, vicdanýn, ahlakýn ölçütü tektir. Coðrafya siyasal düþünce, din vs hiç bir ayrým yapmadan cinayete, katliama, zulme karþý çýkmak yoksa eleþtirdiðiniz batý gibi olursunuz; bazýlarýna karþý çýkar bazýlarýný desteklersiniz.

Zaten baþka topraklarýn zalimlerinin desteðinin Mýsýr'daki mazlumlara hiç bir yararý da olmayacaktýr.

Mýsýr'da þiddeti baþlatan ve devasa kitlelerin içerisinde marjinal bazý gruplarýn Mursi'ye muhalif sivillere yönelik rövanþist silahlý saldýrýlarýnýn, kiliselerin tahribinin vs sebebi de darbeci katillerin yarattýðý kontrol edilemez öfkedir.

Kitleler içerisinde ana grup demokratik direniþi seçmekle birlikte kör bir çaresizlik ve ümitsizlik ile hareket eden bu marjinal gruplarýn bu þiddetinin darbeci katillerin þiddetini meþrulaþtýrdýklarýný ve darbecilere karþý direniþi böldüðünü unutmamalý, bunlarý görmezden gelmek yerine bu þiddete de karþý çýkmalý ve Mýsýr halkýnýn topyekün kendi halkýnýn katili darbecilere karþý demokratik direniþini savunmalýyýz.


H. Baha COÞKUN

16.08.2013


Son Güncelleme Tarihi: 18 Aðustos 2013 23:42

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.