Hrant’ın Katilleri Kim?

19 Ekim 2010 15:45 / 3031 kez okundu!

 


Hrank Dink’in öldürülmesinin üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Gerçek katiller henüz ortada yok. “Hrant’ın Arkadaşları” gerçek katillerin yargılanmasını sağlamak amacıyla bilgi edinme hakkından yararlanarak Cumhurbaşkanlığına, Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarına ve Başbakanlığa sorular sordular. Başvurulara yanıt gelmiş, aslında yanıt değil savuşturma yazıları.

Daha önce “Hrant Dink maalesef gerekli tedbirler alınmadığı için hayatını kaybetti” diyen Cumhurbaşkanı, bu kez “konu yargıya intikal ettiğinden, Hrant’ın öldürülmesine yol açan tedbirsizlikleri araştırtamam…” demiş.

AİHM’ndeki dosyaya T.C.Hükümeti adına gönderilen savunma için “ruhuma birçok krizden ağır geldi, içime sindiremedim” diyen Dışişleri Bakanı, “…savunmayı Hükümet adına Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile birlikte hazırladık…” biçiminde ‘hükümetin hikmetinden sual olunmaz’ yanıtı göndermiş.

Cinayetle ilgili MİT’in ihmalinin olup olmadığı sorusuna Başbakanlık, “…soruyu bana değil MİT adlı FİRMA’ya sorun…” demiş. Böylelikle satma sırasının günün birinde MİT’e de gelebileceğini bize göstermiş oldu.

Cumhurbaşkanı, "gerekli tedbirlerin alınmadığını” itiraf ederek, devletin sorumluluğunu kabul etmemiş miydi? Devlet Denetleme Kurulu’nu bu konuda görevlendirtmeyip de hangi konuda görevlendirecek?

MİT’in bir şirket olmadığını, kendisine bağlı bir istihbarat kurumu olduğunu Başbakanlığa birisinin anlatması gerekiyor.

Bu yanıtları şimdi nasıl değerlendirelim? Bilgi vermekten kaçınan bu tutumun anlamı nedir? En basit anlamıyla, katilleri ortaya çıkarmak değil, korumaktır. Söylenen sözlerin samimi olmadığının göstergesidir.

AİHM’ne gönderilen savunmada “Dink Türklüğü aşağıladı, nefret söyleminde bulundu. Bu tür yazılar halkı tahrik eder, kamu suçu oluşturur” diyebilen ve utanmazca “Nazi lideri Kuhnen ile Alman hükümetinin davası”nı emsal olarak gösterebilen hükümetten başka bir şey beklenemezdi.

Hrant’ı öldürenleri koruyan kamu görevlilerini görevde tutması nedeniyle sorumluluğu olan AKP Hükümeti, AİHM’e gönderdiği savunmayla suça ortak olmuştur. “Firma, kem, küm” biçimindeki yanıtlar da suçluluğun dışa vurumudur.

Gerçek katilleri ortaya çıkarmadan Hükümetin suç ortaklığı sona ermeyecektir. Bunu sağlayamazsak bizim de utancımız bitmeyecek.


Arif Ali Cangı

18.10.2010


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
24 Ekim 2010 22:40

msakaryalı


Bu memocan, bol miktardaki Ogün Samast'lardan biri galiba?
Paramiliter kuvvet olarak kullanıldığının farkında mı acaba? 1970-80 arasında "vatan severlik" adına kullanılan abilerini hiç okumamış, dinlememiş olmalı. Devlet Bahçeli yıllardır tabanını "tutmaya, kullandırtmamaya" çalışıyor, neden acaba?

"Hepimiz Ermeniyiz" sloganını da anlaması da çok zor. Hepimiz gadre uğrayanın yanında olamazsak, adalet bize çok uzak demektir.

Ama soru şudur: Hrant Dink'in katledilmesi, Türklüğe, Türk milliyetçiliğine, vatana ne katmıştır? Türk ülkesi ve ülküsü biraz daha yücelmiş midir yoksa ...

Neyse.
22 Ekim 2010 14:51

padlock

Bu kadar şiddeti içinde barındırıp, karşındakinin ne dediğini ne demek istediğini anlamadan, anlamak gereği bile duymayıp "yorum" yazdığını sanıp, bilgisizliğini, barbarlığını, ucuzluğunu, acizliğini "milliyetçilik " kisvesi altında kusanlar; ilk önce bilgilenin !

Kan, kinden başka hiç bir şeyi beslemiyor.

Bu ülkede tabii ki kanunlar uygulanacak ama doğru yorumlanarak. Adil olunacak.
Çünkü bir gün farklı, adil olmayan, bilgisizlik kokan, aciz bir yorum yüzünden sizin de kafanıza sıkılabilir. Konu her ne olursa olsun.

Bir insan, bir aydın katledildi; eğer kanunları savunuyorsanız hiç bir konu bir insanın düşüncelerinden dolayı "kafasına sıkılmasını" yazmaz.

Eğer vatanınızı savunuyorsanız, bunu layıkı ile yapmak için " bilgili" olmak, bu vatanın ağırlığına uygun, bu vatanı yüceltecek şekilde davranmanız gerekir.

Yani vatanı sevmek bu kadar ucuz bir şey değil.

20 Ekim 2010 14:51

memocan35

Vatanımı milletimi bayrağımı alenen aşağılayacak adamların ve ona destek verenlerin bu ülkede yeri yok defolsun gitsinler cehenneme kadar hepimiz ermeniyiz diyenler türkiyede milliyetçilik yapacaklarına gitsin ermenistanda taşnak partisinde ne halt edeceklerse etsin.Bu ülkede kanunları uygulayacaksın uygulamazsan cezasını çekersin.Arif Ali beye sormak isterim Dünyada hangi ülkede demokrasi varki bu ülkede geçerli olsun AİHM bu nedir ben kendimi Avrupalı değil Asyalı hissediyorum bunların yargılama tipleri Atalarımız onlara kuyruk acısını yaşatmış hep bizi kötü gösterip yargılamayı karşı tarafın kazanmasını sağlıyor.bumu adalet sözümü kapatırken size soruyorum bu ülke için şehit olmuş insanlarımın kanı üzerinden yapılan aşağılamalara sessiz kalamam kafasına sıkarım açık ve net.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.