Anneyi Yazmak

13 Ağustos 2018 14:44 / 3647 kez okundu!

 

 

“Anneniz yaşıyorsa, yakınınızdaysa ona sımsıkı sarılın, uzaktaysa sesinizi ve sevginizi ulaştırın.“

 

****

 

Anneyi Yazmak

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gözlük, sakal, yakın çekim ve iç mekan

İzninizle bu kez kendi hayatımın içinden yazacağım. Annemi yazmak istiyorum, yazabilir miyim bilemiyorum ama deneyeceğim.

Annemi geçen Çarşamba sabahı kaybettik. O, kendini bildi bileli tarlada, bağda, bahçede, ağılda, ahırda, evde çalışan çabalayan, yoksulluklar, yoksunluklar içinde, sürekli kendini yenileyen, 83 yıllık yaşamını anlamlı kılan bir Anadolu kadınıydı. O, insansız yapamayan, gönlü çok zengin, sofrası hiç boş kalmayan bizim annemiz, anneannemiz, babaannemiz, tanıyan herkesin Elife yengesi, Elife teyzesi, Elife ninesiydi.

Her anne gibi kendinden çok çocuklarını düşünen, kendi isteklerini mahcupça dile getiren annem, son isteğinde çok ısrarcıydı. Kalp hastalıkları ve ilerleyen yaşı köydeki yaşamını sürdürmesini olanaksız hale getirmişti, bu yüzden üç yıl önce İzmir'e göç etmek zorunda kalmıştı. Bizden en son isteği iki yıldan beri gidemediği Sertavul Yaylası'na gitmek, Kurban Bayramı sonuna kadar orada kalmaktı. Sağlığının, yolculuğa ve oradaki koşullarda yaşamaya elverişli olmadığını söylediğimizde, "farkındayım ama çok istiyorum, ölesiye gitmek istiyorum" yanıtını aldık.

Böylesine bir isteği geri çeviremezdik, sonuçta yaylaya götürdük, uzun yolculuk ve yüksek rakım sağlığını kötüleştirdi, bir haftanın sonunda İzmir'e geri dönmesi gündeme geldi. Geri dönüş yolculuğunun başlayacağı Çarşamba sabahı için yattığı uykusundan bir daha uyanamadı. Şimdi ana-kız gibi yaşadığı kaynanası ile 37-38 yıl hayatını paylaştığı sevgili eşinin yanı başında kendi toprağına karıştı. İnançlarına uygun olarak; Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Babamızı 23 yıl önce kaybetmiştik, babamızın yokluğunu annem doldurmuştu, artık o da yok, eksildik, ama hayat sürüyor, şimdi biraz daha büyüyerek yaşamaya devam edeceğiz. Bize; onun sevgisi, hoşgörüsü, özlemi kaldı. Doğanın koynunda rahat uyu anacığım, seni çok özleyeceğim.

Başsağlığı mesajlarıyla ulaşan, acımızı paylaşan herkese, tüm dostlara çok teşekkür ediyorum, sizler sağ olun. Anneniz yaşıyorsa, yakınınızdaysa ona sımsıkı sarılın, uzaktaysa sesinizi ve sevginizi ulaştırın.

 

Arif Ali CANGI

(haberekspres.com.tr)

13.08.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018 16:35

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.