Çamurlu ayaklarımızla barışa yürüyoruz

17 Mart 2013 21:22 / 1962 kez okundu!

 


Karşıyaka-Göztepe maçı ve bir avuç nefret çığırtkanı, İzmir'de bu yıl da İzmir Valiliği'nin Gündoğdu Meydanını Newroz'a kapatmasının bahanesini oluşturdu. Bir Emniyet Amiri'nin "sizi onlardan koruyamayız" sözü emniyetin acizliğini gösteriyor. 2011 yılında Gündoğdu'da Newroz'u kutlamıştık, geçen yıl da bir bahane gösterilmişti.

Gündoğdu'da Newroz'u kutlanamamasına İzmir'lilerin tepki göstermesi gerekiyor. Gündoğdu'da kutlama Newroz'un İzmirlileşmesini sağlayacaktı, bu yıl yine olamadı, yine İzmir'in barışla derdi olduğu algısı yaratıldı. Kendi adıma bu acizliğinden dolayı İzmir Valiliği'ni protesto ediyorum.

Gündoğdu'nun yasaklanması üzerine yıllardan beri, Newroz Buca'da Hipodrom arkasında bir alanda kutlanır oldu. Biz bu alanın adını Newroz alanı koyduk. Bu yıl da Newroz'u Newroz Alanında kutladık. Alan çamurluydu, hepimiz çamura battık. Newroz'a katılan herkesin ayakkabısı ve paçası çamurluydu. Provokasyon çığırtkanlığına, Gündoğdu'nun yasaklanmasına, alandaki çamura rağmen, İzmir bugün tam bir NEWROZ Günü yaşadı. Yaklaşık dört saat süren miting alanından sürekli çoşku, sürekli barış çığlığı yükseldi, tam bir bayram yaşadık.



HDK adına Ertuğrul Barka'nın konuşması, Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri adına Elif Bakırcı'nın konuşması birer barış çağrısıydı. Konuğumuz BDP Milletvekili Hasip Kaplan konuşmasında özenli bir barış dili kullandı, barışı destekleyenlerin iki elini havaya kaldırmasını istedi, bütün alan yaklaşık 100 bin el havadaydı, bu görüntü muhteşemdi. Kaplan, kimsenin yuhalanmasına izin vermedi, İzmirlilere seslendi, "Özgürlük ve barış en çok İzmir'e yakışıyor" dedi. Barışın biran önce gelmesi için iktidara, anamuhalefete ve diğer siyasi partilere çağrı yaptı. Barış sürecini destekleme açıklaması yapan 78 STK'ya teşekkür etti. Burada yaptığı konuşmanın aynısını Şırnak'ta da yapacağını vurguladı. Hasip Kaplan'ın konuşması, bir süredir İzmir'de yeniden hortlayan ayrımcılığa, nefret söylemine, Gündoğdu'yu Newroza kapatan Valiliğe çok güzel yanıttı. Kaplan herkese barışın dersini verdi.



İzmir bugün Newroz'u, eşitliği, özgürlüğü, barışı, yaşamı müjdeleyen bayramı yaşadı. Bugün İzmir'de onbinler çamurlu ayaklarıyla barış yürüyüşünde kararlı olduğunu gösterdi.



Şeyhdavut Asığ arkadaşımızın fotoğrafları da her şeyi anlatıyor; http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151465700669500.1073741832.562219499&type=1


Arif Ali CANGI


18.03.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.