AK Parti'den Soyer'e sert tepki

21 Eylül 2023 17:08  

 

AK Parti'den Soyer'e sert tepki

AK Parti'den, LGBTİ'lilere "Emrinizdeyiz, bir sıkıntınız olursa bize başvurun" derken öğrencilere değerler eğitimi vermek için uygulanan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesine manipülatif sözlerle karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki geldi.

 

 

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmirlilerin sorunlarla boğuştuğunu belirterek, "LGBTİ'yi yüceltirken milli ve manevi değerlerimize böylesine nefret kusması Soyer'in ne olduğunu bir kez daha net bir şekilde gösterdi. Milli ve manevi değerlerimize öğrencilere öğretilmesini laikliğe aykırı gibi göstermeye çalışarak İzmirlilerin hassasiyetleriyle oynamaya çalıştı. LGBTİ'liler için var olduğunu iddia ettiği nefreti asıl milli ve manevi değerlerimize karşı kendisi gösteriyor. Türkiye'nin Kıbrıs davasına ve terörle mücadele azmine karşı çıkışlarından kendisinin ne olduğu anlaşılmıştı. Şu son birkaç gündeki söylemleri de asıl derdinin İzmirlilere değil başka odaklara hizmet olduğunu net bir şekilde koydu. Yazıklar olsun" diye konuştu.

 

'SANA YAKIŞIRDI ZATEN'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da sosyal medya hesabından konuyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ağır sözlerle yüklendi. Kaya yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Beceriksizliklerini gizlemek için sürekli gerçekleri saptırıyorsun. İzmir'in en önemli sorunu olan Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nı kapatıp, "emrinizdeyim" dediğin LGBT Daire Başkanlığı açmak da sana yakışırdı zaten! Aile kurumumuza ihanet etmeye ısrarla devam ediyorsun. Yalanlarını kendine sakla! Artık İzmir'de senin saçmalıklarına inanacak kimse çıkmaz!"

yeniasir.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0