3. KÖPRÜYE KARÞI EYLEMDEYÝZ! Ve soruyoruz: 2. Köprü Çözüm Oldu Mu Ki?

10 Temmuz 2009 13:29  

 

3. KÖPRÜYE KARÞI EYLEMDEYÝZ! Ve soruyoruz: 2. Köprü Çözüm Oldu Mu Ki?

Otomobil endüstrisinin dayattýðý, bir zamanlar "cinayettir" diyenlerin þimdi nedendir bilinmez (aslýnda bilinir) arka çýktýðý, þehir planlamacýlarýnýn "þehir trafiðini daha da kötü hale getirir" dediði, kimsenin istemediði ama uðruna aðaçlarýn kesilmeye baþlandýðý Ýstanbul Boðazý’na 3. köprü projesini durdurmak için eylemdeyiz! 

Hiçbir þeyin çözümü olmayan, buna karþýn çevreyle ilgili yýkýma neden olacaðý açýk olan 3. köprü projesine dur demek için 11 Temmuz Cumartesi günü 12.30'de Ortaköy’de, Ortaköy Camii’nin önünde basýn açýklamasý yapacaðýz. Ve herkese soracaðýz: 2. köprü çözüm oldu mu ki?

2.köprüden önce neler demiþlerdi, Ýstanbul’un trafik sorununu çözecekti, mutlaka yapýlmalýydý, doðaya çok zarar verilmeyecekti, vb. Bunlarý unuttuk mu? Hayýr! Hepsinin yalan olduðu ve 2. köprüden aslýnda kimlerin yararlandýðý çok açýk: Otomobilciler ve petrolcüler. Ýstanbullulara kalansa eziyet! Her gün yollarda geçirilen saatler, yorgunluk ve maliyet.

Ayný oyunun yeniden oynanmasýna izin vermeyeceðiz. Bunun için hepinizi Cumartesi günü 12.30'da Ortaköy Meydaný’na bekliyoruz.

TARÝH: 11 TEMMUZ 2009, Cumartesi

YER: ORTAKOY CAMÝÝ’NÝN ÖNÜ (ORTAKOY MEYDANI)

SAAT: 12.30


Yeþiller Partisi

Sekretarya - Ýstanbul Yeþil Ev:
Ýstiklal cad. Balo sok. No:21 Kat:1 Beyoðlu - Ýstanbul
Tel: 212-244 77 80 ve 533-362 02 13

yesillerbilgi@Yahoo.com.tr - yesillerinfo@yesiller.org


www.yesiller.org
www.yesilgazete.org

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0