Ünlü yönetmen trafik kazasında hayatını kaybetti

25 Ocak 2012 09:11  

 

Ünlü yönetmen trafik kazasında hayatını kaybetti

Ünlü Yunan yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Theodoros Angelopoulos, geçirdiği trafik kazası sonucu 76 yaşında hayatını kaybetti

Polis kaynaklarına göre, akşam saatlerinde Pire yakınlarındaki Drapetsona otoyolunda film çekimi için yürürken bir motosikletin çarptığı Theodoros Angelopoulos başından yaralandı. Angelopoulos olay yerinden ambulansla Faliro'daki bir hastaneye götürüldü.

Ünlü yönetmen yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Birçok kez Türkiye'ye geldi

27 Nisan 1935’de doğan Yunanlı ünlü yönetmen, senarist, yapımcı Theodoros Angelopoulos, 19. İstanbul Film Festivali (2000) Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü Şakir Eczacıbaşı’nın elinden almıştı.

Yunan sinemasının öncü yönetmeni Theodoros Angelopoulos, Sanatsal sinemanın en önemli çağdaş temsilcilerindendir.

Mitololojik göndermelere bol yer verilen filmlerinde, daha çok bireyden hareketle tarihsel bağlam içinde toplumsal olaylar konu edilmektedir. Özellikle entelektüel bireyin yaşama dair ızdırapları ve düş kırıklıkları işlenir. Filmlerinde geniş plan çekimler ve uzun sekanslar çokça yer alır.

Çoğunu Eleni Karaindrou'nun müziklediği filmleri arasında şunlar sayılabilir: 36 Günleri, Avcılar, Kumpanya, Kitera'ya Yolculuk, Arıcı, Puslu Manzaralar, Leyleğin Geciken Adımı, Ulis'in Bakışı, Sonsuzluk ve Bir Gün, Ağlayan Çayır, Zamanın Tozu. (AA)

Habertürk

***

>> Ulysses' Gaze - Eleni Karaindrou

>> The Weeping Meadow - Eleni Karaindrou


Main Theme composed by the greek composer Eleni Karaindrou - from the Soundtrack Album of the movie "The Weeping Meadow" by Theo Angelopoulos.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0