GERÇEK BÝR MÜZÝSYENE VEDA

07 Kasým 2020 10:09 / 1419 kez okundu!

 

 

Timur Selçuk: Küslüklerin sonu yok. Anlaþamayabiliriz, olabilir ama sevgi ve saygýda kusur etmediðimiz sürece her bahar, her sonbahar, her kýþ, her yaz gönlümüz çiçek açar. Allah'a emanet olun.

 

 

****

 

GERÇEK BÝR MÜZÝSYENE VEDA

 

 

Fikir babasý olduðum #KýrmýzýKaranfilMüzikFestivali için #TimurSelçuk #CemKaraca #ÞanarYurdatapan ile çalýþýp 1978 ve 79’da Ýzmir’de muhteþem iki etkinlik yaptýk. Festivali 12 Eylül sonrasý 1984, 85 ve 87’de Hollanda’da onsuz tekrarladýk. Þimdi iyice onsuzuz. Ben Türkiye’ye döndükten sonra yeniden buluþmuþtuk. Tarih Vakfý dönemimde, Cumhuriyetin 75. Yýlý vesilesiyle tarihi Darphane binalarýnda para almadan bir konser vermiþti. Orada Kýrmýzý Karanfil günlerini anmýþtýk. Çok yönlü, gerçek bir müzisyendi. Babasýnýn kuyusuna bakraç salladýkça, ayaklarý kendi topraðýna daha çok basmaya baþlamýþtý. Yapacak daha çok þey vardý... Son dönemlerindeki dini anlamda daha inançlý duruþu nedeniyle, eski ateist solcu destekçileri ondan biraz uzaklaþmýþtý. Buna raðmen merhum Timur Selçuk'un son vedasý þöyleydi:

"Küslüklerin sonu yok. Anlaþamayabiliriz, olabilir ama sevgi ve saygýda kusur etmediðimiz sürece her bahar, her sonbahar, her kýþ, her yaz gönlümüz çiçek açar. Allah'a emanet olun."

'Ne güzel esirgiyor hepimizi, ne güzel baðýþlýyor...'

#TimurSelçukVefatý nedeniyle çok üzgünüm 🙁 Allah rahmet etsin.

Ýlhami MISIRLIOÐLU

06.11.2020

 
 
 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.