Diyarbakır, İstanbul ve İzmir Küçük Millet Meclisleri barış için toplanacak

18 Şubat 2013 12:18  

 

Diyarbakır, İstanbul ve İzmir Küçük Millet Meclisleri barış için toplanacak

1-3 Mart tarihleri arasında Türkiye Küçük Millet Meclisi toplantıları, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'de barış için toplanacak.

Diyarbakır Küçük Millet Meclisi koordinatörü Eyüphan Kaya yaptığı açıklamada, İzmir, Diyarbakır ve İstanbul'da barış sürecine katkı sağlamak için toplanacağını bildirdi.

Kaya, basında yer alan 'İzmir barış istemiyor' şeklindeki yazıların insanlar üzerinde olumsuz bir algı yarattığına dikkati çekerek, ''Böyle yanlış algıları düzeltmek amacıyla belediye başkanlarına barış için el ele vermeye çağırdık'' dedi.

Kaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''1 Mart'ta, İzmir'deki toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i onur konuğu olarak davet ediliyor. Ev sahipliğini de İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na öneriliyor. 2 Mart'ta Diyarbakır toplantı var. Bu toplantıya da aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu davet ediliyor. Ev sahipliğini ise Baydemir'e öneriliyor. İstanbul'da 3 Mart'ta yapılacak toplantıda Baydemir davet ediliyor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliği üstlenmesi öneriliyor. Üç toplantıda da, bu illerin temsilcilerine, illerinin barışa duyarlılıkları ve kuşkularını anlatmaları istenerek, başkanlara yöneltilecek sorular yanıtlanacak.''

beyazgazete.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0