Yurdatapan: “Adaylar gelsinler TkMM'lerde projelerini anlatsınlar”

16 Şubat 2014 15:14  

 

Yurdatapan: “Adaylar gelsinler TkMM'lerde projelerini anlatsınlar”

Türkiye küçük Millet Meclisleri 20 ilde eşzamanlı basın toplantısı düzenleyerek Mart ayında yapılacak TkMM toplantılarına yerel seçimlerde aday olan belediye başkanlarını davet etti.

İstanbul’da yapılan toplantıda TkMM adına konuşan Şanar Yurdatapan, “Bildiğiniz gibi, 5 yıl önce 5 ilde başlayan ve giderek Türkiye’ye yayılan küçük Millet Meclisleri sivil toplum ile siyasetin diyalogunu amaçlayan bir platform. Seçim dönemlerinde, her kMM, kendi katılımcıları arasında yürüttüğü bir anket sonucunda, adaylardan 10 İSTEK adlı bir metni oluşturuyor ve adayları davet ettiği toplantılarda bu istekler hakkında ne düşündüğünü, seçildiği takdirde bu konularda ne yapacaklarını bizzat kendilerinden dinliyor. Ocak ve Şubat ayı toplantılarında bunu gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

Yurdatapan, “Çağrımıza uyarak toplantılarımıza katılan adaylara çok teşekkür ediyoruz.(Tam liste aşağıda) Ancak katılım beklentilerimiz ölçüsünde olmadı. (%27) Kimi adaylar ya hiç yanıt vermedi, ya da o gün başka yerde toplantısı olduğunu söyleyerek gelmedi. Geleceğini vaat edip gelmeyenleri ise ne siz sorun ne biz söyleyelim. Ne yazık ki bizdeki siyasi gelenek, herkesin kendi sahasında, kendi izleyicisine konuşması. Ama bunu elbirliğiyle değiştirmeliyiz” diye konuştu.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını yan yana görmek istiyoruz diyen Şanar Yurdatapan, “Uygar ülkelerde alışıldığı şekilde onlara sorular yöneltmek ve aynı soruya verecekleri farklı yanıtları yan yana dinlemek istiyoruz. Amerikan seçimleri öncesinde Obama ile Romney nasıl CNN’de yan yana gelip halktan gelen soruları 2’şer dakika içinde yanıtladılarsa, aynı geleneği illerimizde uygulamak ve bunu bir gelenek haline getirmek istiyoruz” dedi.

Doğan Haber Ajansı

15.02.2014

Son Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014 16:04

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0